Beperk het verloop binnen uw bedrijf met inboarding

Er is een stijgende lijn in het aantal vacatures en dit geeft medewerkers de kans om eventueel over te stappen naar een andere werkgever. Na onboarding, waarbij nieuwe medewerkers een gestructureerd inwerktraject volgen, steekt er nu een nieuwe trend de kop op: inboarding. Organisaties zitten er namelijk niet op te wachten dat medewerkers overgaan naar een nieuwe werkgever en proberen aan de hand van inboarden het verloop te beperken.
 
Groeien bij uw huidige werkgever
Waar bij onboarding de focus ligt op nieuwe medewerkers, wordt bij inboarding de aandacht gevestigd op de huidige medewerkers. Het is een werkwijze waarbij medewerkers hun vaardigheden, kennis en houding kunnen verbeteren, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen in hun huidige functie. Zo kunnen medewerkers nieuwe wegen ontdekken binnen het bedrijf en eventueel nieuwe kansen pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werken in een kantoortuin voor een frisse blik, werken met social media, beheersen van nieuwe technologieën of het aanpakken van nieuwe markten of klanten.
 
Tips voor inboarding
Voor werknemers is gebleken dat het leerzaam is om te zien wat de impact is van hun inzet. Zien wat de gevolgen zijn van hun inspanningen, zorgt ervoor dat zij zich meer betrokken voelen bij de organisatie. Ook het organiseren van bedrijfsuitjes of het vieren van een jubileum zorgen voor meer betrokkenheid. Niet alleen naar de organisatie toe, maar ook tussen de afdelingen en medewerkers onderling. Ze wordt er gewerkt aan relaties en netwerken. Het ‘gebrek’ aan waardering wordt door veel medewerkers gezien als een belangrijke reden om hun baan op te zeggen. Steeds meer organisaties komen daarom met aanpassingen aan hun beleid, omdat ze het beste met hun medewerkers voorhebben.
 
Investeren
Wilt u als organisatie ook het verloop van uw medewerkers beperken en liever bijdragen aan verdere ontwikkeling en groei? NCOI heeft een uitgebreid aanbod aan opleidingen en trainingen die wij ook incompany en volledig op maat kunnen verzorgen voor u en uw collega’s.
 
Bron: P&O Actueel

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.