Menu

Beperk het verloop binnen uw bedrijf met inboarding

Er is een stijgende lijn in het aantal vacatures en dit geeft medewerkers de kans om eventueel over te stappen naar een andere werkgever. Na onboarding, waarbij nieuwe medewerkers een gestructureerd inwerktraject volgen, steekt er nu een nieuwe trend de kop op: inboarding. Organisaties zitten er namelijk niet op te wachten dat medewerkers overgaan naar een nieuwe werkgever en proberen aan de hand van inboarden het verloop te beperken.
 
Groeien bij uw huidige werkgever
Waar bij onboarding de focus ligt op nieuwe medewerkers, wordt bij inboarding de aandacht gevestigd op de huidige medewerkers. Het is een werkwijze waarbij medewerkers hun vaardigheden, kennis en houding kunnen verbeteren, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen in hun huidige functie. Zo kunnen medewerkers nieuwe wegen ontdekken binnen het bedrijf en eventueel nieuwe kansen pakken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werken in een kantoortuin voor een frisse blik, werken met social media, beheersen van nieuwe technologieën of het aanpakken van nieuwe markten of klanten.
 
Tips voor inboarding
Voor werknemers is gebleken dat het leerzaam is om te zien wat de impact is van hun inzet. Zien wat de gevolgen zijn van hun inspanningen, zorgt ervoor dat zij zich meer betrokken voelen bij de organisatie. Ook het organiseren van bedrijfsuitjes of het vieren van een jubileum zorgen voor meer betrokkenheid. Niet alleen naar de organisatie toe, maar ook tussen de afdelingen en medewerkers onderling. Ze wordt er gewerkt aan relaties en netwerken. Het ‘gebrek’ aan waardering wordt door veel medewerkers gezien als een belangrijke reden om hun baan op te zeggen. Steeds meer organisaties komen daarom met aanpassingen aan hun beleid, omdat ze het beste met hun medewerkers voorhebben.
 
Investeren
Wilt u als organisatie ook het verloop van uw medewerkers beperken en liever bijdragen aan verdere ontwikkeling en groei? NCOI heeft een uitgebreid aanbod aan opleidingen en trainingen die wij ook incompany en volledig op maat kunnen verzorgen voor u en uw collega’s.
 
Bron: P&O Actueel

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.