Menu

Binnenkort verscherpte eisen explosieveiligheid

NEN-EN-IEC 60079-14 wordt de nieuwe internationale norm voor elektrotechnische installaties in explosiegevaarlijke omgevingen. De norm verschijnt in de loop van dit jaar. Dit kwam de wereldwijde IEC-normcommissie in voorjaar 2013 in Dubai overeen. De nieuwe versie is overzichtelijker en besteedt meer aandacht aan het meest risicovolle onderdeel in een explosieveilige installatie, namelijk de kabelverbinding tussen de afzonderlijke onderdelen.

Karel Neleman, namens de Nederlandse normcommissie voor explosieveilige installaties bij NEN, staat grotendeels achter de nieuwe norm. “Maar”, zo zegt hij, "explosieveiligheid is en blijft een ingewikkelde zaak. Er valt nog veel te verbeteren." Neleman is daarom verheugd dat het IECEx-certificeringsschema in Nederland steeds bekender wordt. Met NEN-EN-IEC 60079-14 kan de totale explosieveiligheidsketen gecertificeerd worden, van de producten en installaties zelf tot en met alle medewerkers en ondernemingen die ermee. "De nieuwe vormt daar een goede basis voor.” Echter benadrukt Neleman dat in Europa de ATEX certificerings- en CE-markeringsplicht op de losse elektrotechnische producten ook gewoon van kracht blijft. "Maar dat is helemaal geen probleem, want beide zijn op hetzelfde mondiale IEC-normstelsel gebaseerd."


Bron: nen.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.