Dé oplossing voor een betere bedrijfsvoering

U heeft een opleidingsbehoefte, maar er bestaat nog geen passende opleiding. Wat doet u dan? Dan ontwikkelt u samen met NCOI Opleidingen gewoon een eigen opleiding. Zo zette ZEKER Financiële Zorgverlening een HBO-opleiding op voor bewindvoerders.

Het professionaliseren van uw medewerkers, het naar een hoger niveau brengen van bepaalde functiegroepen, het binden en boeien van medewerkers… Uw opleidingsvraag dient altijd een hoger, strategisch doel, zoals betere bedrijfsresultaten. Uw medewerkers werken mee aan deze resultaten. Met welke specialistische kennis en vaardigheden brengt u uw collega’s en organisatie vooruit? In een maatwerk- of incompanyprogramma – een opleiding of vaardigheidstraining binnen uw bedrijf – kunt u focussen op wat u wilt bereiken en bij wie.

Maatwerk: hoe werkt dat
Een maatwerk-opleidingsprogramma sluit altijd aan op uw bedrijfscultuur, uw wensen en die van uw medewerkers. Herkenbare lesstof en een vertrouwde omgeving vergroten bovendien het leerplezier en de motivatie van uw medewerkers. Daardoor behaalt u een hoog rendement en bespaart u uiteindelijk tijd en kosten op uw bedrijfsvoering. Hoe zo’n traject start? NCOI Opleidingen gaat bijvoorbeeld altijd met u in gesprek over inhoudelijke wensen en randvoorwaarden, zoals tijdsinvestering van de deelnemers, online leermogelijkheden en de combinatie werken en leren. Als dat duidelijk is, zoeken we modules of leergangen die hier het beste op aansluiten. De inhoud wordt op maat ontwikkeld.

Maatwerk voor bewindvoerders
ZEKER Financiële Zorgverlening is een van de organisaties die NCOI Opleidingen wisten te vinden voor een maatwerktraject. ZEKER is een franchiseorganisatie met onafhankelijke beschermingsbewindvoerders, die particulieren ondersteunen bij hun privéadministratie. Mede-oprichter Ben Steenvoorden ontdekte ooit dat er geen HBO-opleiding voor bewindvoerders bestond. Hij ontwikkelde daarom samen met NCOI Opleidingen een HBO-opleiding op maat. Inmiddels is de wetgeving dusdanig aangepast dat bewindvoerders minimaal een HBO-opleiding moeten hebben. Een goede zaak vindt ZEKER Financiële Zorgverlening, maar hun opleidingswensen zijn meegegroeid.

“Zinvolle bijdrage aan kwaliteitsverbetering”
Ben Steenvoorden: “Wij willen continu werken aan kwaliteit van onszelf en van onze medewerkers. Wij vinden dat je je kennis op peil moet houden. Wij hebben daarom samen met NCOI Opleidingen een post-HBO-module opgezet, specifiek voor onze medewerkers en franchisenemers. Deze modules bevatten lesbijeenkomsten, e-learningmodules en een praktijkdeel waarin de dagelijkse werkzaamheden van een bewindvoerder worden uitgevoerd. Nu dit staat, gaan we verder met de ontwikkeling van trainingen en bij- en nascholingscursussen. Zo hopen we een zinvolle bijdrage te leveren aan verdere kwaliteitsverbeteringen binnen deze branche.”

Lees het hele artikel in ons magazine Leven lang leren
In ons magazine Leven lang leren staan deze en andere voorbeelden van bedrijven die een opleiding of maatwerktraject volgden via NCOI Opleidingen. U ontdekt daarin ook hoe andere professionals hun medewerkers enthousiasmeren voor een leven lang leren. Het magazine is gericht op HR-professionals, maar biedt zeker ook inspiratie als u geen HR-functie heeft.

Bekijk de huidige editie van het magazine Leven lang leren

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.