Nederlanders sporten massaal met apps

Nederlanders sporten massaal met apps 

Multiscope, specialist in online marketingonderzoeken, heeft een grootschalige peiling gedaan onder 1.020 leden naar het verband tussen sporten en het gebruik van apps. Apps en zogenoemde activity trackers worden namelijk steeds meer ingezet tijdens het sporten. Vooral hardlopers en wielrenners weten gelijk waar we het over hebben. 

App geeft inzicht in prestaties

Het zijn dan ook de hardlopers en de wielrenners die massaal gebruikmaken van apps tijdens het sporten om hun activiteit te meten. Het motiveert en stimuleert ze. Een dergelijke app geeft namelijk inzicht in de prestaties en is op die manier een leidraad voor de ontwikkeling. Volgens onderzoeksbureau Multiscope is Runkeeper de meest populaire app, gevolgd door de app genaamd Evy.

Runkeeper en Evy populairste apps

Voor zowel hardlopers, wandelaars als wielrenners is Runkeeper dus veruit de meest populaire app. De app is dan ook onmisbaar geworden voor een grote groep hardlopers. Een op de acht gebruikers geeft namelijk aan niet meer zonder de app te kunnen hardlopen. De tweede meest populaire app onder de hardlopers is Evy, onder wielrenners Strava en Runtastic onder wandelaars. Daarnaast is er nog een kleine groep gebruikers die de voorkeur geeft aan de activity trackers van Nike, Garmin, Jawbone en Fitbit. 

Sportend Nederland

In Nederland doet ruim 65% van de bevolking aan sporten. Uit het onderzoek kwamen nog meer gegevens:

  • Wandelen (84%)
  • Zwemmen (56%)
  • Fitnessen (46%)
  • Hardlopen (30%)
  • Wielrennen (16%)

Ondanks dat de grootste groep sporters bestaat uit wandelaars, worden de apps het meest ingezet bij hardlopers en wielrenners. Het zijn dan vooral mannen (20%) die hun sportprestaties (routekaartjes en foto’s) ook nog eens delen via social media, een extra bijkomende functie wanneer een app wordt gebruikt tijdens het sporten. Slechts 12 procent van de vrouwen doet dit. 

Sportopleidingen

Sporten, of gewoon bewegen, is dus blijkbaar heel belangrijk voor Nederlanders. Wilt u (meer) gaan sporten of wilt u anderen helpen met sporten? Bij NCOI kunt u kiezen uit een ruim aanbod sportopleidingen.
 
Bron: ANP, Multiscope

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.