Menu

Brancheorganisaties VOMI en Uneto-VNI brengen ATEX opleidingen onder bij SSVV Opleidingsgids

Brancheorganisaties VOMI en Uneto-VNI (Vakgroep EMO) hebben besloten om per 1 januari 2014 de ATEX opleidingen onder te brengen bij SSVV Opleidingengids (SOG, voorheen GORW). Als uitgangspunt gelden de competentie-profielen zoals die door IECEX05 gedefinieerd zijn, met als basis de IEC 60079- normen.

Na overleg met SSW, VNCI en VNPI brengen de vakgroep Electromechanisch Onderhoud (EMO) van Uneto-VNI  en brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie VOMI per 1 januari 2014 hun ATEX opleidingen onder bij SSVV Opleidingengids (SOG).

Profielen

In overleg met Dekra (Certification Body voor IECEx-05) heeft VOMI gekozen voor 4 duidelijke profielen met IECEx-05 als uitgangspunt.

  • E&I monteur voor installatie, onderhoud- en inspectie-werkzaamheden
  • E&I werkverantwoordelijke voor installatie-, onderhoud- en inspectie-werkzaamheden
  • Mechanical monteur voor installatie, onderhoud en inspectiewerkzaamheden
  • Mechanical werkverantwoordelijke voor installatie, onderhoud en inspectiewerkzaamheden.

Uneto-VNI heeft gekozen voor 1 profiel met IECEx-05 als uitgangspunt:

  • Reparatie en revisie van Ex-materieel.

Kwaliteit opleidingen

De kwaliteit van de opleidingen wordt geborgd door een waarborgcommissie die onder de verantwoordelijkheid valt van VOMI in samenwerking met Dekra. Examens kunnen worden aangevraagd bij examenbureaus die goedgekeurd zijn door en onder toezicht staan van Dekra. Dat zijn op dit moment Certium, Examenbureau Benelux en PBNA. De uitgegeven diploma's worden opgenomen in het Centraal Diploma Register (CDR) van SSVV.

ATEX opleidingen

NCOI Techniek heeft een pallet aan ATEX opleidingen. Klik hier en bekijk de mogelijkheden.

Bron: Bulk

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.