Menu

De meerwaarde van het verplicht stellen van het IECEx 05 persoonscertificaat

Bij werkzaamheden waar gassen, vloeistoffen en droge stoffen bij te pas komen, kunnen explosieve atmosferen ontstaan. Door volgens de ATEX-richtlijnen te werken, worden explosierisico’s geminimaliseerd. “Opdrachtgevers stellen steeds zwaardere eisen aan functionarissen die bepaalde werkzaamheden uitvoeren.”

“In Nederland zien we op dit moment dat fabrikanten, ontwerp- en ingenieursbureaus hun mensen verplichten om het IECEx 05 personencertificaat te behalen”, vertelt Salesmanager Paul van der Sneppen, Reed Business Opleidingen. Voorheen werd dit geëist door buitenlandse opdrachtgevers. Voor bedrijven die op de nationale markt opereren, waren die eisen veel milder. Maar dat is veranderd.

IECEx 05 persoonscertificaat

Van der Sneppen “In tegenstelling tot eerder wordt voortaan op internationaal niveau nagedacht over de eisen die gesteld worden aan functionarissen die bepaalde werkzaamheden uitvoeren.” Nu IECEx ook in Nederland beschikbaar is, wordt er niet alleen getraind, maar werkgevers én opdrachtgevers eisen ook steeds dwingender dat het geleerde aangetoond wordt door middel van het IECEx 05 persoonscertificaat. “Was het tot voor kort nog mogelijk om op basis van een soort ‘onderbuikgevoel’ trainingen te verzorgen op dit gebied, met het IECEx-systeem is dit voortaan uitgesloten.”

Discussieer mee

Ondanks de vele voordelen van het IECEx 05 persoonscertificaat is niet iedereen hier voorstander van. Op dit moment is op de LinkedIN group ATEX informatie- en discussieplatform van Reed Business Opleidingen een discussie hierover gaande. We zijn heel benieuwd naar uw ervaringen en mening. Moet het IECEx 05 persoonscertificaat ook Nederland verplicht gesteld worden of niet? 

Meer informatie over het persoonsgebonden certificaat vindt u op het betreffende artikel op atexopleiding.nl. Meer informatie over het persoonsgebonden certificaat vindt u op het betreffende artikel op atexopleiding.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.