Deze tijd vraagt om samenwerken, maar hoe?

Verschillende verwachtingen bij samenwerken

Samenwerken vraagt om de durf een deel van de eigen autonomie op te geven door het vertrouwen dat je er meer voor terugkrijgt. Dat is moeilijk, zeker als je het gevoel hebt dat je elkaar niet echt begrijpt en je het eigenlijk over verschillende dingen hebt. Vaak blijkt niet een inhoudelijk verschil van inzicht het probleem, maar juist de verwarring die ontstaat door verschillen in verwachting en perceptie. Spraakverwarring en schijnsamenwerking liggen dan op de loer.

Samenwerkingsmodellen in de praktijk

Het is handig om inzicht te hebben in de gevolgen van spraakverwarring en schijnsamenwerkingen in de praktijk om de vastgelopen samenwerkingsverbanden weer vlot te trekken. Het ontwerp en de ontwikkeling van deze samenwerkingsverbanden zijn van grote toegevoegde waarde voor de betrokken organisaties. De vragen en modellen uit diverse organisaties zijn gebundeld in een modellenboek 'Eerste hulp bij samenwerken'. Interesse in het modellenboek 'Eerste hulp bij samenwerken'? Bekijk meer informatie over dit boek. Of download gratis 'Model samenwerkingsverbanden'.

Bron: Eerste hulp bij samenwerken

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.