Menu

Deze tijd vraagt om samenwerken, maar hoe?

Verschillende verwachtingen bij samenwerken

Samenwerken vraagt om de durf een deel van de eigen autonomie op te geven door het vertrouwen dat je er meer voor terugkrijgt. Dat is moeilijk, zeker als je het gevoel hebt dat je elkaar niet echt begrijpt en je het eigenlijk over verschillende dingen hebt. Vaak blijkt niet een inhoudelijk verschil van inzicht het probleem, maar juist de verwarring die ontstaat door verschillen in verwachting en perceptie. Spraakverwarring en schijnsamenwerking liggen dan op de loer.

Samenwerkingsmodellen in de praktijk

Het is handig om inzicht te hebben in de gevolgen van spraakverwarring en schijnsamenwerkingen in de praktijk om de vastgelopen samenwerkingsverbanden weer vlot te trekken. Het ontwerp en de ontwikkeling van deze samenwerkingsverbanden zijn van grote toegevoegde waarde voor de betrokken organisaties. De vragen en modellen uit diverse organisaties zijn gebundeld in een modellenboek 'Eerste hulp bij samenwerken'. Interesse in het modellenboek 'Eerste hulp bij samenwerken'? Bekijk meer informatie over dit boek. Of download gratis 'Model samenwerkingsverbanden'.

Bron: Eerste hulp bij samenwerken

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.