Menu

Docent Joan Kluun over zijn cursisten van de opleiding Klimaattechniek

Joan Kluun verteld over de reacties die hij krijgt van zijn cursisten die deelnamen aan de opleiding Klimaattechniek. “Bij het starten van een opleiding vraag ik de cursisten altijd waarom ze de moeite nemen om zoveel vrije tijd op te offeren”. “Nog niet eerder kreeg ik een half jaar na de opleiding een duidelijker antwoord en dit ik wil het graag met jullie delen”.

Een van mijn studenten vertelde mij dat hij al een hele tijd werkzaam is als service- en onderhoudsmonteur. Hem werd een mooie toekomst voorspeld en behalve een behoorlijk salaris stond er ook nog een bedrijfsauto klaar. Voor het normale onderhoudt op de kleinere projecten kon hij zicht na de inwerkperiode prima redden. Bij het verhelpen van storingen kon hij gelukkig terugvallen op de kennis van diverse collega’s. Ondanks zijn technische achtergrond had hij toch onvoldoende kennis om te begrijpen wat de oorzaak was van de klachten of storingen. Omdat hij wilde weten hoe het werkte in plaats van het “kunstje” na te doen meldde hij zich aan voor de cursus Klimaattechniek algemeen. Een tweede cursist meldde tijdens de introductie ronde dat het een openbaring was dat collega’s aan te treffen met allerlei technische opleidingen die hetzelfde wilden weten. Vragen als: Hoe werkt een warmtepomp? Waarom zijn er verschillende soorten warmte terugwin apparatuur? Waarom wordt er voor veel of weinig verse lucht gekozen? Hoe regelt een installatie eigenlijk? Waarom is er voor dit systeem gekozen? Kortom, hij wilde zijn werk straks beter kunnen doen. En dat lukte! Recent hoorde ik van een oud-cursist nog het volgende: “Omdat er collega’s zijn die een koeltechnische, regeltechnische of installatie techniek achtergrond hebben, geeft de docent ons alle ruimte om van elkaar te leren. Dat de theoretische kennis in het begin de basis is voor het snappen van de later aangereikte kennis snap ik gedurende de opleiding steeds beter. Inmiddels heb ik de opleiding KLIC gehaald. En pas ik dit toe in mijn dagelijkse werkzaamheden”. Een laatste cursist die ik u ook niet wil onthouden is: “Na het afronden van de opleiding KLIA heb ik mij ook ingeschreven voor de vervolgopleiding KLIC”. “Ik kom diverse oude klasgenoten tegen en komen tot de conclusie dat ons werk leuker is geworden”. Zijn baas heeft hem inmiddels gevraagd te solliciteren voor een functie als leidinggevende.  

Over Joan Kluun

Manager Helmie management

LinkedIn |

 

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.