Menu

Dreigt u overgeplaatst te worden? Dit zijn uw opties!

De organisatie waarvoor u werkt, gaat reorganiseren en uw werkgever vraagt u op een andere afdeling te gaan werken. Hoe kunt u het beste met zo’n situatie omgaan?
 
Positief reageren op redelijk voorstel
Zolang het een redelijk voorstel is, wordt u geacht positief te reageren. Dit is ook in de rechtspraak vastgelegd. Onder ‘redelijk’ wordt in dit geval verstaan: er is een goede aanleiding voor, er is rekening gehouden met uw belangen en de wijziging kan van u worden verwacht. Als niet alleen de afdeling wijzigt, maar ook uw functie of werkzaamheden, heeft de werkgever wel uw instemming nodig. Ook dan wordt echter van u verwacht dat u de wijziging aanvaardt, zeker als uw huidige functie komt te vervallen. Zoek voordat u nee zegt tegen een voorstel goed uit wat er precies gaat veranderen en vraag om een schriftelijke bevestiging hiervan. Maak bij een echte functiewijziging afspraken over opgebouwde dienstjaren, uw salaris en een eventuele terugkeergarantie (in het geval dat u twijfelt of de nieuwe functie niet snel weer opgeheven zal worden). Vindt u dat u goede redenen heeft om niet in het verzoek van uw werkgever mee te gaan? Ga dan een gesprek met hem aan. Denk ook actief mee hoe uw werkgever tegemoet kan komen aan uw bezwaren. Probeer er eerst met uw werkgever uit te komen, voordat u de juridische weg gaat bewandelen.
 
Niet alleen een andere afdeling, maar ook een andere locatie
Een reorganisatie kan ook met zich meebrengen dat u op een andere locatie moet gaan werken. Een dergelijke eenzijdige wijziging van arbeidsvoorwaarden moet aan redelijkheidsnormen worden getoetst. Neemt de reistijd toe? Moet u zich op een andere manier naar het kantoor verplaatsen? Bijvoorbeeld met de auto of trein in verband met de afstand, of met de auto in plaats van de trein, omdat er geen goede OV-verbinding is? Worden de reiskosten vergoed? Is een toename van de reistijd überhaupt mogelijk, gezien uw privésituatie? Ook als u bij een verhuizing naar een andere verdieping bij een collega komt te zitten met wie u absoluut niet door één deur kunt, kunt u van de werkgever vragen dit conflict eerst op te lossen of hier op een andere manier rekening mee te houden.
 
Bron: Intermediair

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.