Europese F-gassenverordening onderdeel van onze opleidingen

In het Kyoto-protocol is vastgelegd dat de uitstoot van broeikasgassen moet worden teruggebracht. Daarom is op 1 januari 2010 de F-gassenverordening in werking getreden. Voluit heet deze "de Europese verordening 842/2006 inzake bepaalde gefluoreerde broeikasgassen". De verordening stelt eisen aan het gebruik van koudemiddelen in bijvoorbeeld stationaire koelinstallaties, airco's en warmtepompen.

F-gassen aan niet gediplomeerd personeel

Per 4 juli 2009 is het alleen toegestaan om gefluoreerde, synthetische koudemiddelen te leveren aan personen die beschikken over een STEK-diploma (F-gassendiploma). Dit met de komst van de F-gassenverordening is deze wens van de branche ingevuld.

Nieuwe regelgeving

De STEK-exaens zijn op de F-gassenverordening aangepast. Iedereen die bij NCOI Techniek en Koeltechniekopleiding.nl de Basisopleiding koeltechniek (KTA) en de Basisopleiding Koeltechniek Praktijk (KTAP) volgt, is voldoende voorbereid op het F-gassenexamen Categorie 1. Als je dit diploma behaalt ben je bevoegd om alle handelingen te verrichten.

Meer informatie over nieuwe regels

Naast de F-gassenverordening blijft ook de bestaande regelgeving deels van kracht. Meer informatie over de nieuwe regels, vind je op deze website.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.