Menu

Europese F-gassenverordening onderdeel van onze opleidingen

In het Kyoto-protocol is vastgelegd dat de uitstoot van broeikasgassen moet worden teruggebracht. Daarom is op 1 januari 2010 de F-gassenverordening in werking getreden. Voluit heet deze "de Europese verordening 842/2006 inzake bepaalde gefluoreerde broeikasgassen". De verordening stelt eisen aan het gebruik van koudemiddelen in bijvoorbeeld stationaire koelinstallaties, airco's en warmtepompen.

F-gassen aan niet gediplomeerd personeel

Per 4 juli 2009 is het alleen toegestaan om gefluoreerde, synthetische koudemiddelen te leveren aan personen die beschikken over een STEK-diploma (F-gassendiploma). Dit met de komst van de F-gassenverordening is deze wens van de branche ingevuld.

Nieuwe regelgeving

De STEK-exaens zijn op de F-gassenverordening aangepast. Iedereen die bij NCOI Techniek en Koeltechniekopleiding.nl de Basisopleiding koeltechniek (KTA) en de Basisopleiding Koeltechniek Praktijk (KTAP) volgt, is voldoende voorbereid op het F-gassenexamen Categorie 1. Als je dit diploma behaalt ben je bevoegd om alle handelingen te verrichten.

Meer informatie over nieuwe regels

Naast de F-gassenverordening blijft ook de bestaande regelgeving deels van kracht. Meer informatie over de nieuwe regels, vind je op deze website.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.