Menu

Flexibiliteit verhoogt productiviteit van medewerkers

Als werkgever geef je de controle uit handen. Maar werknemers kunnen vaak meer werk verzetten als ze hun eigen werktijden mogen indelen. Daarnaast stellen ze zich loyaler op naar hun werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van Leefritme Kenniscentrum. 

Met meerdere collega’s op een kamer zitten verlaagt de productiviteit. Als één van hen gaat bellen, daalt dit zelfs met 37 procent, zo blijkt uit het onderzoek. Thuis kan je daarentegen ongestoord je werk doen en je beter concentreren. Het is daarom vaak makkelijker om thuis werkzaamheden te doen die veel concentratie vereisen, zoals leeswerk of het opstellen van rapporten.

Uren zelf indelen

Flexibel en mobiel werken geeft medewerkers de mogelijkheid om werk en privé beter te combineren. Een werknemer kan werken wanneer hij of zij het meest effectief is. Dus voor de ene is dat vroeg in de morgen, voor de ander is dat ’s avonds laat. Bij mobiel werken gaat het om het resultaat.

Maak afspraken

Wanneer je medewerkers thuiswerken, heb je als werkgever geen zicht meer op wat ze doen. Je moet het vertrouwen hebben dat ze hun werk doen. Maak wel duidelijke afspraken samen, over wanneer iets af moet zijn en wanneer je wél iemand op kantoor verwacht (voor bijvoorbeeld een meeting). Als de medewerker deze afspraken nakomt en het gewenste resultaat behaalt, kan hij rustig om 2 uur ’s middags naar huis om te winkelen en ’s avonds weer verder werken. Je moet het ingebakken 9-tot-5-principe dan ook echt loslaten. Een interessant artikel over thuiswerken.

Bron: mkbservicedesk.nl 

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.