Menu

Flexibiliteit verhoogt productiviteit van medewerkers

Als werkgever geef je de controle uit handen. Maar werknemers kunnen vaak meer werk verzetten als ze hun eigen werktijden mogen indelen. Daarnaast stellen ze zich loyaler op naar hun werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van Leefritme Kenniscentrum. 

Met meerdere collega’s op een kamer zitten verlaagt de productiviteit. Als één van hen gaat bellen, daalt dit zelfs met 37 procent, zo blijkt uit het onderzoek. Thuis kan je daarentegen ongestoord je werk doen en je beter concentreren. Het is daarom vaak makkelijker om thuis werkzaamheden te doen die veel concentratie vereisen, zoals leeswerk of het opstellen van rapporten.

Uren zelf indelen

Flexibel en mobiel werken geeft medewerkers de mogelijkheid om werk en privé beter te combineren. Een werknemer kan werken wanneer hij of zij het meest effectief is. Dus voor de ene is dat vroeg in de morgen, voor de ander is dat ’s avonds laat. Bij mobiel werken gaat het om het resultaat.

Maak afspraken

Wanneer je medewerkers thuiswerken, heb je als werkgever geen zicht meer op wat ze doen. Je moet het vertrouwen hebben dat ze hun werk doen. Maak wel duidelijke afspraken samen, over wanneer iets af moet zijn en wanneer je wél iemand op kantoor verwacht (voor bijvoorbeeld een meeting). Als de medewerker deze afspraken nakomt en het gewenste resultaat behaalt, kan hij rustig om 2 uur ’s middags naar huis om te winkelen en ’s avonds weer verder werken. Je moet het ingebakken 9-tot-5-principe dan ook echt loslaten. Een interessant artikel over thuiswerken.

Bron: mkbservicedesk.nl 

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.