Flexibiliteit verhoogt productiviteit van medewerkers

Als werkgever geef je de controle uit handen. Maar werknemers kunnen vaak meer werk verzetten als ze hun eigen werktijden mogen indelen. Daarnaast stellen ze zich loyaler op naar hun werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van Leefritme Kenniscentrum. 

Met meerdere collega’s op een kamer zitten verlaagt de productiviteit. Als één van hen gaat bellen, daalt dit zelfs met 37 procent, zo blijkt uit het onderzoek. Thuis kan je daarentegen ongestoord je werk doen en je beter concentreren. Het is daarom vaak makkelijker om thuis werkzaamheden te doen die veel concentratie vereisen, zoals leeswerk of het opstellen van rapporten.

Uren zelf indelen

Flexibel en mobiel werken geeft medewerkers de mogelijkheid om werk en privé beter te combineren. Een werknemer kan werken wanneer hij of zij het meest effectief is. Dus voor de ene is dat vroeg in de morgen, voor de ander is dat ’s avonds laat. Bij mobiel werken gaat het om het resultaat.

Maak afspraken

Wanneer je medewerkers thuiswerken, heb je als werkgever geen zicht meer op wat ze doen. Je moet het vertrouwen hebben dat ze hun werk doen. Maak wel duidelijke afspraken samen, over wanneer iets af moet zijn en wanneer je wél iemand op kantoor verwacht (voor bijvoorbeeld een meeting). Als de medewerker deze afspraken nakomt en het gewenste resultaat behaalt, kan hij rustig om 2 uur ’s middags naar huis om te winkelen en ’s avonds weer verder werken. Je moet het ingebakken 9-tot-5-principe dan ook echt loslaten. Een interessant artikel over thuiswerken.

Bron: mkbservicedesk.nl 

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.