Menu

Fysieke belasting meest voorkomende arbeidsrisico in transportsector

De meest voorkomende arbeidsrisico’s in de sector transport en logistiek zijn volgens werkgevers ‘fysieke belasting’ en ‘verkeersveiligheid’ blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Panteia in opdracht van Gezond Transport.

Volgens het in februari gepubliceerde Trendrapport 2013 Duurzame inzetbaarheid, preventie en verzuim in de sector transport en logistiek is het sterke verband tussen de benoemde risico’s en de bedrijfsomvang opvallend. Gemiddeld genomen neemt het percentage werkgevers met risico’s toe naarmate het bedrijf groter wordt. Mogelijk ervaren de kleinere bedrijven minder risico’s en verzuim dan de grotere werkgevers, veronderstellen de onderzoekers. Anderzijds kunnen werkgevers van kleinere bedrijven minder bewust zijn van de arbeidsrisico’s. Ook onder werknemers zijn ‘fysieke belasting’ en ‘verkeersveiligheid’ veel genoemde risico’s. Verder worden valgevaar en het werken onder hoge werkdruk vaak genoemd en dan vooral door werknemers bij grotere bedrijven (50 of meer werknemers).

Download

Klik hier en download het trendrapport.

Bron: Arbozone.nl    

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.