Game overheid brengt risico’s op werkvloer in beeld

Dat zieke werknemers veel geld kosten, dat weet iedereen. Daarom besteedt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de komende maanden aandacht aan verzuimpreventie door middel van de gratis online serious game Safety Heroes. Doel: werknemers bewuster maken van de zichtbare of verborgen risico’s op de werkvloer.
 
Bewustwording creëren
Het ministerie heeft er bewust voor gekozen er geen lesje wet van te maken, maar de werkende Nederlander op een leuke, hedendaagse manier te laten nadenken over risico’s op de werkvloer. Nadat de speler een branche gekozen heeft, belandt hij in een voor hem herkenbare werkomgeving. Hij kan in verschillende levels punten verdienen door risico’s te signaleren en keuzes te maken uit voorgelegde oplossingen. Wie de game uitspeelt, krijgt de status Safety Hero.
 
Gesprek op gang brengen
De bedoeling van het spel is dat spelers de competitie aangaan met collega’s. Het draait dus niet alleen om bewustwording, maar de game moet ook – op een speelse manier – het gesprek over risico’s op gang brengen tussen collega’s onderling enerzijds, en tussen werknemers en het management anderzijds. Werknemers die open met het management kunnen praten over risico’s op de werkvloer, zullen zich meer op hun gemak voelen en vervolgens gemotiveerder zijn, meer verantwoordelijkheid voelen jegens zichzelf en jegens hun collega’s, en minder verzuimen.
 
De game kan gespeeld worden op www.safetyheroes.nl en is gratis te downloaden in de App Store of de Google Play Store.
 
Zieke werknemers zijn duur en daarom is het belangrijk dat verzuimpreventie hoog op uw agenda staat. Wilt u zich verder in deze en aanverwante onderwerpen verdiepen? Bekijk dan eens het brede aanbod opleidingen Personeel en Organisatie op verschillende niveaus van NCOI Opleidingen.
 
Bron: HR Praktijk

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.