Menu

Herziening Seveso III richtlijn

Op 1 juni 2015 zal de nieuwe richtlijn Seveso III ingaan. Herziening van de huidige Seveso II is nodig vanwege de nieuwe stoffenclassificatie die voortkomt uit de Europese CLP-verordening.

Deze nieuwe classificatie werkt door in bijlage 1 van de Seveso richtlijn waarin de drempelwaardes voor gevaarlijke stoffen zijn opgenomen. Zo moeten alle stoffen en mengsels uiterlijk op 1 juni 2015 geclassificeerd zijn volgens de CLP (Classification , Labelling and Packaging of chemicals). De bekrachtiging van de nieuwe Seveso richtlijn houdt tevens in dat het Besluit risico's zware ongevallen 1999 (Brzo '99) - de Nederlandse doorvertaling van de richtlijn - op diezelfde datum moet zijn aangepast.

Nieuwe stoffenclassificatie

De nieuwe richtlijn is geactualiseerd op het gebied van openbaarheid van informatie, inspecties en informatie-uitwisseling met de Europese Commissie. Het ontwerp, dat in december 2010 is gepubliceerd, veroorzaakte veel commotie over de mogelijke uitbreiding van de werkingssfeer als gevolg van de nieuwe stoffenclassificatie. Nederland wilde niet dat nog meer bedrijven onder de richtlijn zouden komen te vallen en wilde nieuwe administratieve verplichtingen zoveel mogelijk voorkomen. Seveso III komt hierbij dicht in de buurt.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de website van de Europese Commissie.

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.