Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

Inspectie: controles valgevaar op binnenstedelijke bouwlocaties

De Inspectie SZW rondde onlangs hun controleactie af. Vanaf april 2013 tot mei werden bedrijven gecontroleerd om het valgevaar terug te dringen. De focus lag vooral op kleinere bouwlocaties in de binnensteden. Bedrijven die beboet zijn op onveilige (gebruik van) ladders, trappen en steigers, krijgen een vervolgbezoek waarbij zowel al het materieel als de arbo-zorg op orde moet zijn. Bij herhaalde overtreding worden de boetes verdubbeld en bij een 3e overtreding kan de bedrijfsvoering zelfs worden stilgelegd.

Per 2013 is ook het locatiebeginsel veranderd. Di houdt in dat voortaan bij bouwwerkzaamheden korter dan 6 maanden op dezelfde locatie wordt teruggekeken over een periode van een aantal jaren waarin het bedrijf soortgelijke overtredingen heeft begaan, ongeacht of die feiten zijn begaan op verschillende bouwlocaties. Vorig jaar bleek 84% van de 650 gecontroleerde bouwlocaties onveilig te werken; op 265 locaties werd het werk zelfs per direct stilgelegd.

Bron: Rijksoverheid.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.