Inspectie: controles valgevaar op binnenstedelijke bouwlocaties

De Inspectie SZW rondde onlangs hun controleactie af. Vanaf april 2013 tot mei werden bedrijven gecontroleerd om het valgevaar terug te dringen. De focus lag vooral op kleinere bouwlocaties in de binnensteden. Bedrijven die beboet zijn op onveilige (gebruik van) ladders, trappen en steigers, krijgen een vervolgbezoek waarbij zowel al het materieel als de arbo-zorg op orde moet zijn. Bij herhaalde overtreding worden de boetes verdubbeld en bij een 3e overtreding kan de bedrijfsvoering zelfs worden stilgelegd.

Per 2013 is ook het locatiebeginsel veranderd. Di houdt in dat voortaan bij bouwwerkzaamheden korter dan 6 maanden op dezelfde locatie wordt teruggekeken over een periode van een aantal jaren waarin het bedrijf soortgelijke overtredingen heeft begaan, ongeacht of die feiten zijn begaan op verschillende bouwlocaties. Vorig jaar bleek 84% van de 650 gecontroleerde bouwlocaties onveilig te werken; op 265 locaties werd het werk zelfs per direct stilgelegd.

Bron: Rijksoverheid.nl

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.