Mail door

Kamermeerderheid steunt initiatiefwet flexibel werken

GroenLinks en CDA zijn voor flexibel werken. Als het aan deze partijen ligt, kunnen werknemers werk en privé voortaan beter combineren. Op 16 oktober 2014 wordt er over het initiatiefvoorstel gestemd. Vooralsnog lijkt het erop dat de meerderheid van de Kamer het wetsvoorstel steunt. Van Ark (VVD) is minder enthousiast. Zij maakt zich zorgen over de lasten die het voorstel met zich meebrengt voor de werkgevers.

Met de Wet flexibel werken (Wfw) kunnen werknemers in het vervolg verandering in werktijd en werkplaats vorderen. Werkgevers kunnen dit soort verzoeken alleen afwijzen op grond van zwaarwegende bedrijfsbelangen. Dit voorstel zal alleen gelden voor bedrijven die meer dan 10 werknemers in dienst hebben.

Minder stress door Het Nieuwe Werken
Uit verscheidene onderzoeken blijkt dat werknemers een sterke behoefte hebben aan flexibele arbeidsuren. Maar liefst 85% van de werkende Nederlanders geeft aan tijd tekort te komen. Naast het gegeven dat flexibel werken een boel reistijd kan schelen, geeft het werknemers de mogelijkheid hun eigen tijd in te delen. De wet heeft voordelen voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Werkgevers zien werknemers beter presteren, doordat zij minder werkstress ervaren. Bovendien zijn tevreden werknemers van groot belang voor een onderneming.

Bron: Eerste Kamer der Staten-Generaal, PW De Gids, GroenLinks

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.