Menu

Kennis flexibel koppelen aan ZZP'er

ZZP’ers worden niet vanuit een werkgever jaarlijks op cursus gestuurd. Dat moeten ze zelf regelen en ondanks dat ze weten dat scholing belangrijk is, staat het niet automatisch op hun jaarkalender. Met de samenwerking tussen Mekano (intermediair tussen technische ZZP’ers en opdrachtgevers in de industrie) en Reed Business Opleidingen, wordt het voor ZZP’ers extra interessant om te investeren in vakgerichte opleidingen. De samenwerking tussen beide partijen zorgt ervoor dat ZZP’ers mee kunnen blijven groeien in een arbeidsmarkt die zich in een hoog tempo ontwikkelt.

Branche ontwikkelingen van technische ZZP’ers

Het industriële productieproces wordt steeds flexibeler ingericht. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar ZZP’ers in deze markt explosief stijgt. Voor ZZP’ers is investeren in kennis van groot belang. In een wereld die constant in beweging is, kunnen ZZP’ers niet stil blijven staan. Technische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Automatisering dringt steeds verder door en werkzaamheden veranderen. Het up to date houden van kennis, vaardigheden en diploma’s wordt steeds belangrijker.

Belangrijke succesfactor

Basis voor succes van ZZP’ers in de industrie is volgens Lars van Beek, Commercieel Manager Mekano Industrial, het up to date houden van kennis: “Mekano gaat en staat voor de juiste man op de juiste plek. Dit kan alleen met ervaren en goedgeschoolde vakmensen. Om ervoor te zorgen dat ZZP’ers voorzien zijn van de juiste papieren en om ze de mogelijkheid te bieden om zichzelf bij te scholen, kiest Mekano Industrial voor een samenwerking met Reed Business Opleidingen. Zij hebben een landelijke dekking en bieden een unieke combinatie van techniek- en veiligheidsopleidingen.”

Voordelen ZZP’ers

Mekano Industrial is altijd bezig om voor ZZP’ers, naast bemiddeling, een toegevoegde waarde te zijn. Het aanbieden van passende trainingen voor onze ZZP’ers past hier uitstekend bij. Zeker omdat Reed Business Opleidingen een breed scala aan opleidingen biedt en daarnaast de mogelijkheden heeft voor deelnemers om zowel klassikaal, overdag en in de avond, of via internet, op een moment dat het hen uitkomt, een opleiding te volgen. Zo wordt voorkomen dat een ZZP’er een cursus twee keer betaalt: de cursus zelf en de niet-factureerbare uren van het volgen van een opleiding tijdens werkuren.

Opleidingsbehoefte zelfstandig ondernemers

Er is onderzoek gedaan naar de opleidingsbehoeften van ZZP'ers in de technische branche. Het onderzoek laat een aantal interessante resultaten zien. De ZZP’ers zijn het er over eens dat het belangrijk tot zeer belangrijk is om een opleiding te volgen om het werk goed tot uitvoering te brengen. De helft van de ZZP'ers leert het liefst gecombineerd, dat wil zeggen klassikaal en online gemixt. De drie kritieke punten op basis waarvan een opleiding gekozen wordt, zijn in chronologische volgorde: Prijs-kwaliteit verhouding, de locatie en de lestijden. 35% van de respondenten volgt een opleiding het liefst in de avonduren om verletkosten te besparen. De toepassing in de praktijk is het meest genoemd bij de positieve ervaringen van eerder gevolgde opleidingen.

Meer informatie over Mekano Industrial.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.