Kennis flexibel koppelen aan ZZP'er

ZZP’ers worden niet vanuit een werkgever jaarlijks op cursus gestuurd. Dat moeten ze zelf regelen en ondanks dat ze weten dat scholing belangrijk is, staat het niet automatisch op hun jaarkalender. Met de samenwerking tussen Mekano (intermediair tussen technische ZZP’ers en opdrachtgevers in de industrie) en Reed Business Opleidingen, wordt het voor ZZP’ers extra interessant om te investeren in vakgerichte opleidingen. De samenwerking tussen beide partijen zorgt ervoor dat ZZP’ers mee kunnen blijven groeien in een arbeidsmarkt die zich in een hoog tempo ontwikkelt.

Branche ontwikkelingen van technische ZZP’ers

Het industriële productieproces wordt steeds flexibeler ingericht. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar ZZP’ers in deze markt explosief stijgt. Voor ZZP’ers is investeren in kennis van groot belang. In een wereld die constant in beweging is, kunnen ZZP’ers niet stil blijven staan. Technische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Automatisering dringt steeds verder door en werkzaamheden veranderen. Het up to date houden van kennis, vaardigheden en diploma’s wordt steeds belangrijker.

Belangrijke succesfactor

Basis voor succes van ZZP’ers in de industrie is volgens Lars van Beek, Commercieel Manager Mekano Industrial, het up to date houden van kennis: “Mekano gaat en staat voor de juiste man op de juiste plek. Dit kan alleen met ervaren en goedgeschoolde vakmensen. Om ervoor te zorgen dat ZZP’ers voorzien zijn van de juiste papieren en om ze de mogelijkheid te bieden om zichzelf bij te scholen, kiest Mekano Industrial voor een samenwerking met Reed Business Opleidingen. Zij hebben een landelijke dekking en bieden een unieke combinatie van techniek- en veiligheidsopleidingen.”

Voordelen ZZP’ers

Mekano Industrial is altijd bezig om voor ZZP’ers, naast bemiddeling, een toegevoegde waarde te zijn. Het aanbieden van passende trainingen voor onze ZZP’ers past hier uitstekend bij. Zeker omdat Reed Business Opleidingen een breed scala aan opleidingen biedt en daarnaast de mogelijkheden heeft voor deelnemers om zowel klassikaal, overdag en in de avond, of via internet, op een moment dat het hen uitkomt, een opleiding te volgen. Zo wordt voorkomen dat een ZZP’er een cursus twee keer betaalt: de cursus zelf en de niet-factureerbare uren van het volgen van een opleiding tijdens werkuren.

Opleidingsbehoefte zelfstandig ondernemers

Er is onderzoek gedaan naar de opleidingsbehoeften van ZZP'ers in de technische branche. Het onderzoek laat een aantal interessante resultaten zien. De ZZP’ers zijn het er over eens dat het belangrijk tot zeer belangrijk is om een opleiding te volgen om het werk goed tot uitvoering te brengen. De helft van de ZZP'ers leert het liefst gecombineerd, dat wil zeggen klassikaal en online gemixt. De drie kritieke punten op basis waarvan een opleiding gekozen wordt, zijn in chronologische volgorde: Prijs-kwaliteit verhouding, de locatie en de lestijden. 35% van de respondenten volgt een opleiding het liefst in de avonduren om verletkosten te besparen. De toepassing in de praktijk is het meest genoemd bij de positieve ervaringen van eerder gevolgde opleidingen.

Meer informatie over Mekano Industrial.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.