Menu

Langere levensduur machinepark door Asset Life Extension

Door de economische malaise investeren ondernemers eerder in maintenance dan in nieuwbouw. Maar ook al pleeg je onderhoud; je installatie raakt toch een keer ‘op’. Tenzij je Asset Life Extension toepast. Asset Life Extension (ALE) is een programma wat de levensduur van een installatie of een compleet machinepark kan verlengen. Voor de Nederlandse industrie kan dit een toegevoegde waarde opleveren van honderden miljoenen euro’s.

Proces

Het ALE-programma richt zich, behalve op de technische veroudering van het machinepark, ook op de economische, commerciële en compliance veroudering. Al deze initiators vormen de start van het proces om uiteindelijk te komen tot levensduurverlenging. Door eerst de actuele waarde in kaart te brengen en hier vervolgens een strategie en technologie op te ontwikkelen, wordt de levensduur van snel verouderende bedrijfsmiddelen verlengd. Het proces ziet er stapsgewijs als volgt uit:

  • De actuele toestand van de activa wordt geanalyseerd.
  • Door deze analyses en door de inzet van effectieve onderhoudsvriendelijke techniek wordt de operationele excellence behouden.
  • Nu de productiviteit en het beheer van de bedrijfsmiddelen in kaart zijn gebracht, kan de productiviteit door middel van capaciteitsmanagement verhoogd worden.
  • Effectieve schademechanisme wordt uitgevoerd door het toepassen van een combinatie van verschillende technieken, werkprocessen en strategieën.

Matrix

Participerende bedrijven kunnen zelf bepalen welke processen, werkwijzen, methoden en systemen worden toegepast binnen hun organisatie. Na het doorlopen van het proces zoals hierboven is beschreven, ontstaat er een zogenaamde professionaliteitmatrix. Aan de hand van deze matrix is het mogelijk om de ‘paraatheid’ van de betreffende organisatie ten aanzien van levensduurverlenging te benchmarken. Vervolgens kan er bepaald worden waar en welke verbeteringen en acties nodig zijn om de levensduur te verlengen.

Meer informatie? Neem contact op met Patrick Hagenstein voor open opleidingen.
Incompanyvraag? Neem contact op met met Paul van der Sneppen.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.