Leeftijdsgrens scholingsbudget verlaagd naar 50+

Goed nieuws voor 50+’ers die op zoek zijn naar een baan. Ook zij kunnen vanaf nu gebruikmaken van het scholingsbudget. 

Goed nieuws voor 50+’ers die op zoek zijn naar een baan. Ook zij kunnen vanaf nu gebruikmaken van het scholingsbudget.
 
Wat is het scholingsbudget?
Het scholingsbudget is een vergoeding die werkzoekenden kunnen inzetten voor het volgen van een opleiding, zodat zij daarmee hun kansen vergroten op het vinden van een baan. Het budget kan ook worden ingezet voor het volgen van een EVC-procedure. EVC staat voor: erkennen van verworven competenties. Met zo’n procedure wordt de ervaring die een medewerker in de loop der jaren heeft opgedaan vastgelegd in een Ervaringscertificaat. Ook zonder eventuele diploma’s is dan duidelijk wat iemand precies weet en kan. Het kabinet wil hiermee de werkloosheid onder senior-medewerkers terugdringen.
 
Verlaging leeftijd en verhoging budget
Op 20 september is een nieuwe subsidieregeling van kracht geworden. Er was al een regeling voor 55+’ers, maar sinds 20 september is deze uitgebreid en geldt nu ook voor 50+’ers. Het Ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid heeft dit besloten omdat beide situaties vergelijkbaar zijn. Het goede nieuws houdt niet op bij het verlagen van de leeftijdsgrens. Het budget is ook nog eens omhoog gegaan, van € 750 naar € 1.000. Kortom: een mooie gelegenheid om een opleiding te gaan volgen!
 
Opleiding volgen bij NCOI
Voor het volgen van een opleiding kunt u natuurlijk terecht bij NCOI Opleidingen. Hier studeert u met andere volwassenen, die ook werkervaring met zich meebrengen. Neem voor inspiratie eens een kijkje bij ons actuele opleidingsaanbod.
 
Bron: lerenenwerken.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant