‘Mensen leren waarom hoogspanning een risicovol vakgebied is’

Binnen DELTA Infra is de Businessline Hoogspanningstechniek een aparte unit die zich specifiek richt op een specialistisch vakgebied. Het gaat daarbij om zowel primaire als secundaire installaties voor het beheersen van grote vermogens. Daarvoor gelden zeer strenge normen en veiligheidsmaatregelen. Belangrijk dus dat je leert waarom hoogspanning zo afwijkend is van laag- en middenspanning en dat je het erkent als risicovol vakgebied.

Een hoogspanningsinstallatie moet bijvoorbeeld ter plaatse volledig spanningsvrij worden gemaakt en elektrisch en mechanisch geblokkeerd alvorens je er op een verantwoorde wijze aan kunt werken. Kennis van hoogspanningstechniek is dun gezaaid. Het vak wordt op scholen niet expliciet gegeven. Je moet het dus bij energiebedrijven leren. NCOI Techniek verzorgt de opleiding Hoogspanningstechniek binnen ons bedrijf.

Fons Pijnen. Manager Businessline Hoogspanningstechniek, DELTA Infra B.V.

Erkend en gewogen als WEB4 niveau

Wij hebben enkele jaren geleden reeds onze bezorgdheid over het wegebben van kennis uitgesproken en NCOI Techniek heeft daar toen heel adequaat op gereageerd en ook de instroom meer laagdrempelig gemaakt. Het resultaat is een prima opleiding, die direct aansluit op de dagelijkse praktijk, waar onze mensen veel aan hebben.” De opleiding is inmiddels geëvalueerd en in 2011 door het ROC Vak & Werkschool erkend en gewogen als WEB4 niveau.

6de jaar incompany

Inmiddels zorgt Henk Verveer, Senior Specialist binnen Hoogspanningstechniek en deskundige vakdocent, al weer voor het zesde jaar het theoretische deel van de opleiding binnen DELTA NV. Daaraan gekoppeld zijn er voor het begeleiden van de praktische kant van de opleiding ook 2 Leermeesters opgeleid vanuit onze eigen organisatie. Wilt je meer weten over de HST opleiding? Bel met Monique Goodriaan op 078 6253763. Zij staat je graag te woord.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.