Menu

Minister wil bereikbaarheid Zuid-Nederland verbeteren

Minister Schultz van Haegen gaat met de regiobestuurders van Limburg en Brabant samenwerken om de bereikbaarheid in Zuid-Nederland te verbeteren. Het gaat dan om de verbreding van de A58 en de A67 en technische en digitale innovaties op de weg en in de auto (Smart Mobility/ITS).

De regio streeft samen met Rijk, kennisinstellingen en marktpartijen naar een gezamenlijke aanpak op het gebied van slimme mobiliteit (Smart Mobility) en intelligente transportsystemen. Volgens Schultz: “Past deze gezamenlijke aanpak binnen de ambitie van het Rijk, is het vernieuwend en hard nodig om Smart Mobility succesvol in te kunnen zetten.”

Slimste snelweg van Europa

De regio wil de slimste snelweg van Europa ontwikkelen. Te beginnen op de Brabantcorridor. Voor de verbreding van de A67 wordt 180 miljoen euro uitgetrokken en voor de A58 400 miljoen. Een deel van het budget wordt besteed aan innovaties en gaat daarom naar een ‘living lab’ om innovaties te testen.

Het is de bedoeling dat de werkzaamheden aan de A58 starten in 2020. Voor de wegverbreding van de A67 moet de eerste schop in 2022-2024 de grond in gaan. Om de verkeersveiligheid op korte termijn te verbeteren, neemt Rijkswaterstaat al eerder aanvullende maatregelen. Tussen Leenderheide en Someren wordt 26 kilometer vangrail geplaatst en de begroeiing aangepakt om dat deel van de A67 veiliger en overzichtelijker te maken.

Meerjarenprogramma

De afspraken met Brabant en Limburg zijn gemaakt in verband met het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).

Werkt u in de wegenbouw en wilt u meer kennis van wegontwerp en -meubilering, het ontwikkelen van verkeersmaatregelen of veilig werken aan de weg? Dan is het volgen van een van de praktijkopleidingen Technische wegaspecten en meubilering, Verkeersmaatregelen, Veilig werken aan de weg van NCOI Techniek, voorheen Reed Business Opleidingen, zeker een goede keus.

Bron: rijksoverheid

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.