Menu

Nieuwe norm ‘Elektrische veiligheid van machines’

Met de aankomende norm NEN-EN-IEC 60204 ‘Elektrische veiligheid van machines’ worden de nieuwste innovatieve industriële installatietechnieken nog beter toepasbaar. Met als voordeel dat hogere productierendementen haalbaar zijn binnen het wettelijk vereiste veiligheidsniveau.

NEN-EN-IEC 60204-1 voor de elektrische veiligheid van machines en industriële installaties is na 2 commentaarrondes met 19 internationale vergaderingen bijna af. Deze wereldwijde norm wordt vertaald en is dan ook bij NEN beschikbaar. De Nederlandse normcommissie is intensief betrokken geweest bij de internationale ontwikkeling van deze herziene norm.

Samenhang

De combinatie van normen ten aanzien van onder andere de Europese Machinerichtlijn wordt – parallel aan de innovatieve industriële technologie – steeds ingewikkelder. Maar door de jongste Europese normontwikkelingen gaan de wereldwijde IEC- en ISO-normen ook steeds meer onderlinge samenhang vertonen.

Machinerichtlijn

Door het groot aantal veranderingen in deze en andere industriële normen – samen ongeveer 900 - heeft de Europese Commissie voor Ondernemingen en Industrie een nieuwe ‘Gids voor de toepassing van Machinerichtlijn 2006/42/EG, 2de editie 2010’ opgesteld. Deze wordt door NEN ook in Nederland uitgebracht, evenals een nieuwe praktijkgids gebaseerd op de gewijzigde normen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de nieuwe norm NEN-EN-IEC 60204 op nen.nl.  

Bron: nen.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.