Menu

Nut en noodzaak van radioactiviteit en straling

Na Fukushima staat kernenergie weer volop in de belangstelling. Maar wat is radioactiviteit of kernenergie nou precies? De organisaties die samenwerken binnen Nucleair Nederland hebben de antwoorden op alle mogelijke vragen over radioactiviteit en straling in een overzichtelijke brochure samengevoegd. Hierin komen ook de nadelen aan bod.

Naast toepassingen in de energievoorziening, de gezondheidszorg en de voedselbereiding is nucleaire technologie nodig voor de ontwikkeling van nieuwe of betere producten en technieken. Toch zijn er veel tegenstanders van kernenergie, veelal vanwege ongelukken zoals de ramp van Fukushima in 2011, en de angst voor kernafval.

Download 'Radioactiviteit: natuurlijk nodig'

In de brochure 'Radioactiviteit: natuurlijk nodig' worden op een eenvoudige en objectieve manier, alle voor- en nadelen van radioactiviteit uitgelegd.

Over Nucleair Nederland

Nucleair Nederland werkt nauw samen met diverse bedrijven en organisaties in Nederland die professioneel omgaan met de thema’s kernenergie en straling en de toepassingen daarvan. Zoals NRG in Petten en Arnhem dat radioactieve medicijnen maakt en nucleaire onderzoeksexpertise levert voor energie, milieu en gezondheid. URENCO in Almelo dat splijtstof (brandstof) voor kerncentrales maakt. De kerncentrale van EPZ in Borssele die elektriciteit maakt. De TU Delft waar wetenschappelijk onderzoek en onderwijs kennis oplevert over energie, gezondheid en materialen en Centrale Organisatie voor Radioactief Afval (COVRA) in Borssele, de landelijke opslagplaats en het eindstation voor radioactief afval.

Meer informatie

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen? Kijk dan op www.nucleairnederland.nl of neem contact op met een van de bovenstaande bedrijven. De contactgegevens vindt u achterin de brochure.  

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.