Nut en noodzaak van radioactiviteit en straling

Na Fukushima staat kernenergie weer volop in de belangstelling. Maar wat is radioactiviteit of kernenergie nou precies? De organisaties die samenwerken binnen Nucleair Nederland hebben de antwoorden op alle mogelijke vragen over radioactiviteit en straling in een overzichtelijke brochure samengevoegd. Hierin komen ook de nadelen aan bod.

Naast toepassingen in de energievoorziening, de gezondheidszorg en de voedselbereiding is nucleaire technologie nodig voor de ontwikkeling van nieuwe of betere producten en technieken. Toch zijn er veel tegenstanders van kernenergie, veelal vanwege ongelukken zoals de ramp van Fukushima in 2011, en de angst voor kernafval.

Download 'Radioactiviteit: natuurlijk nodig'

In de brochure 'Radioactiviteit: natuurlijk nodig' worden op een eenvoudige en objectieve manier, alle voor- en nadelen van radioactiviteit uitgelegd.

Over Nucleair Nederland

Nucleair Nederland werkt nauw samen met diverse bedrijven en organisaties in Nederland die professioneel omgaan met de thema’s kernenergie en straling en de toepassingen daarvan. Zoals NRG in Petten en Arnhem dat radioactieve medicijnen maakt en nucleaire onderzoeksexpertise levert voor energie, milieu en gezondheid. URENCO in Almelo dat splijtstof (brandstof) voor kerncentrales maakt. De kerncentrale van EPZ in Borssele die elektriciteit maakt. De TU Delft waar wetenschappelijk onderzoek en onderwijs kennis oplevert over energie, gezondheid en materialen en Centrale Organisatie voor Radioactief Afval (COVRA) in Borssele, de landelijke opslagplaats en het eindstation voor radioactief afval.

Meer informatie

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen? Kijk dan op www.nucleairnederland.nl of neem contact op met een van de bovenstaande bedrijven. De contactgegevens vindt u achterin de brochure.  

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.