Menu

Onaangekondigde inspecties Skal gericht op onder andere brood en straling

Skal gaat dit voorjaar weer flitsinspecties uitvoeren. Flitsinspecties richten zich op een actueel thema en vinden steekproefsgewijs en onaangekondigd plaats. Het doel van flitsinspecties is het verhogen van de naleving van biologische ondernemers. Dit draagt bij aan een betrouwbaar biologisch product. Skal heeft een aantal thema's benoemd voor flitsinspecties. Dit zijn onder andere additieven in biologisch brood en ioniserende straling.

Voldoet u aan de eisen?

Skal gaat kijken of biologisch meel voldoet aan de biologische eisen. Er mogen alleen toegestane additieven in biologisch brood gebruikt worden. Dit is in het verleden wel eens misgegaan als gevolg van een verkeerde bereidingswijze of onjuiste schoonmaak. Om te voorkomen dat dit weer gebeurd gaat Skal hier gericht op inspecteren.

Ioniserende straling

Ioniserende straling is niet toegestaan in de productie van biologische levensmiddelen. Skal gaat via monstername bij risicovolle producten achterhalen of er bij de productie ioniserende straling is gebruikt.

Bron: www.skal.nl        

Deel dit artikel

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.