Onaangekondigde inspecties Skal gericht op onder andere brood en straling

Skal gaat dit voorjaar weer flitsinspecties uitvoeren. Flitsinspecties richten zich op een actueel thema en vinden steekproefsgewijs en onaangekondigd plaats. Het doel van flitsinspecties is het verhogen van de naleving van biologische ondernemers. Dit draagt bij aan een betrouwbaar biologisch product. Skal heeft een aantal thema's benoemd voor flitsinspecties. Dit zijn onder andere additieven in biologisch brood en ioniserende straling.

Voldoet u aan de eisen?

Skal gaat kijken of biologisch meel voldoet aan de biologische eisen. Er mogen alleen toegestane additieven in biologisch brood gebruikt worden. Dit is in het verleden wel eens misgegaan als gevolg van een verkeerde bereidingswijze of onjuiste schoonmaak. Om te voorkomen dat dit weer gebeurd gaat Skal hier gericht op inspecteren.

Ioniserende straling

Ioniserende straling is niet toegestaan in de productie van biologische levensmiddelen. Skal gaat via monstername bij risicovolle producten achterhalen of er bij de productie ioniserende straling is gebruikt.

Bron: www.skal.nl        

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.