Menu

Onaangekondigde inspecties Skal gericht op onder andere brood en straling

Skal gaat dit voorjaar weer flitsinspecties uitvoeren. Flitsinspecties richten zich op een actueel thema en vinden steekproefsgewijs en onaangekondigd plaats. Het doel van flitsinspecties is het verhogen van de naleving van biologische ondernemers. Dit draagt bij aan een betrouwbaar biologisch product. Skal heeft een aantal thema's benoemd voor flitsinspecties. Dit zijn onder andere additieven in biologisch brood en ioniserende straling.

Voldoet u aan de eisen?

Skal gaat kijken of biologisch meel voldoet aan de biologische eisen. Er mogen alleen toegestane additieven in biologisch brood gebruikt worden. Dit is in het verleden wel eens misgegaan als gevolg van een verkeerde bereidingswijze of onjuiste schoonmaak. Om te voorkomen dat dit weer gebeurd gaat Skal hier gericht op inspecteren.

Ioniserende straling

Ioniserende straling is niet toegestaan in de productie van biologische levensmiddelen. Skal gaat via monstername bij risicovolle producten achterhalen of er bij de productie ioniserende straling is gebruikt.

Bron: www.skal.nl        

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.