Menu

R22 koelinstallatie vervangen met 10% belastingvoordeel

Vanaf 1 januari 2015 mag R22 niet meer gebruikt worden en moet een installatie bij reparaties of lekkages vervangen worden. Dit jaar kun je nog gebruikmaken van de Energie Investeringsaftrek (EIA) en 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst: 10% belastingvoordeel.

Na 1 januari 2015 mogen helemaal geen HFCK’s (koudemiddelen) meer worden gebruikt voor onderhouds- of reparatiewerkzaamheden aan koel- en klimaatregelingsinstallaties. Dat betekent dat alle installaties die nu draaien op het koudemiddel R22 dan niet meer gerepareerd of bijgevuld kunnen worden, maar vervangen moeten worden. Met de Energie Investeringsaftrek kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie; hieronder valt ook het vervangen van een installatie die op R22 draait.

Energie Investeringsaftrek

Met de fiscale regeling EIA kun je 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Gemiddeld levert de EIA 10% belastingvoordeel op. Daarnaast zal een nieuwe installatie ook een lagere energierekening opleveren.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de EIA 2013 op agentschapnl.nl. Wil je meer weten over R22? Lees dan het eerder verschenen artikel ‘Investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie’ op koeltechniekopleiding.nl.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.  

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.