Menu

Stijgende vraag naar HR-professionals

In 2014 was er een stijging in de vacatures van HR-professionals. Een toename van 31 procent in 2014 en voor 2015 is de verwachting dat deze groei doorzet. Onderzoeksbureau Yacht komt met deze cijfers op basis van het onderzoek Trend en Ontwikkelingen op de HRM Arbeidsmarkt.
 
Van HR-generalist naar HR-specialist
Ellen Bergh, commercieel manager bij Yacht zegt: “De arbeidsmarkt voor HRM'ers heeft de afgelopen jaren een forse tik gehad door reorganisaties en ontslagen binnen het werkveld. HR-afdelingen zijn gekrompen en veel van de ‘traditionele’ HR-werkzaamheden (uitvoerende en administratieve werkzaamheden) zijn terug in de lijn belegd. We zien dan ook een verschuiving van de vraag van HR-generalist naar de HR-specialist. In de vier grote steden zien we traditioneel de grootste groei, gemiddeld 34 procent. Vooral in de regio Amsterdam is er veel vraag naar HR-professionals. Hier zitten veel zakelijke dienstverleners.”
 
Ook vraag naar recruitmentspecialisten
Het onderzoek van Yacht laat ook een groei van 40 procent zien in de vraag naar recruiters. Vroeger deze HR-afdelingen dit ‘erbij’, maar nu is er vaak door bijvoorbeeld reorganisaties geen ruimte meer voor. Waar vroeger een recruiter één of twee vacatures moest invullen, zijn dit tegenwoordig vaak hele nieuwe afdelingen die moeten worden opgezet. Want het gaat inmiddels een stuk beter bij bedrijven. Recruitment is daardoor ook echt een vak geworden en hier zijn net als HR-professionals nu ook specialisten voor nodig.
 
Personeel en organisatie
Bent u verantwoordelijk voor de personeelszaken in uw bedrijf en bent u op zoek naar bijscholing? Of wilt u juist iets op dat gebied gaan doen en bent u meer op zoek naar een volledige opleiding? NCOI biedt een breed scala aan opleidingen en trainingen op het gebied van Personeel en Organisatie.
 
Bron: HR Praktijk

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.