Te weinig hoogopgeleide ICT’ers

Volgens het UWV dreigt er een tekort aan hoogopgeleide ICT’ers. Hoewel een kwart miljoen mensen op dit moment werkzaam is in de ICT-sector, zijn er zo’n 34 duizend openstaande vacatures. Dit is een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar, toen stond het aantal vacatures nog op 28 duizend. Het arbeidsbureau verwacht zelfs een stijging naar 37 duizend vacatures voor de komende jaren.
 
Huidige ICT’ers houden ontwikkeling niet bij
Het UWV laat weten dat bedrijven steeds vaker vragen naar hoger opgeleid personeel en aangeven dat er moeilijk aan personeel te komen is. De ICT-sector ontwikkelt zich razendsnel en omdat de techniek zich zo snel ontwikkelt, vraagt dit ook veel van de bestaande ICT’ers. Zij moeten de huidige ontwikkelingen blijven bijhouden. Beheersen van nieuwe technologieën rondom 3D-printen en Big Data zijn twee specialisaties waar op dit moment veel vraag naar is. Het is belangrijk dat bedrijven blijven investeren in de instroom en opleiding van werknemers, aldus het UWV.
 
Investeer in bijscholing
Wilt u zich verder ontwikkelen als ICT’er of wilt u uw medewerkers bijscholing aanbieden? NCOI heeft een compleet opleidingsprogramma op het gebied van ICT. Ook verzorgt NCOI Opleidingen maatwerktrainingen voor organisaties. Hierbij wordt het trainingsprogramma volledig aangepast aan de behoefte van de organisatie.
 
Bron: Leren en werken

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant