Te weinig hoogopgeleide ICT’ers

Volgens het UWV dreigt er een tekort aan hoogopgeleide ICT’ers. Hoewel een kwart miljoen mensen op dit moment werkzaam is in de ICT-sector, zijn er zo’n 34 duizend openstaande vacatures. Dit is een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar, toen stond het aantal vacatures nog op 28 duizend. Het arbeidsbureau verwacht zelfs een stijging naar 37 duizend vacatures voor de komende jaren.
 
Huidige ICT’ers houden ontwikkeling niet bij
Het UWV laat weten dat bedrijven steeds vaker vragen naar hoger opgeleid personeel en aangeven dat er moeilijk aan personeel te komen is. De ICT-sector ontwikkelt zich razendsnel en omdat de techniek zich zo snel ontwikkelt, vraagt dit ook veel van de bestaande ICT’ers. Zij moeten de huidige ontwikkelingen blijven bijhouden. Beheersen van nieuwe technologieën rondom 3D-printen en Big Data zijn twee specialisaties waar op dit moment veel vraag naar is. Het is belangrijk dat bedrijven blijven investeren in de instroom en opleiding van werknemers, aldus het UWV.
 
Investeer in bijscholing
Wilt u zich verder ontwikkelen als ICT’er of wilt u uw medewerkers bijscholing aanbieden? NCOI heeft een compleet opleidingsprogramma op het gebied van ICT. Ook verzorgt NCOI Opleidingen maatwerktrainingen voor organisaties. Hierbij wordt het trainingsprogramma volledig aangepast aan de behoefte van de organisatie.
 
Bron: Leren en werken

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.