Aanmelden nieuwsbrief

 
Het privacy statement van NCOI is van toepassing op dit formulier.

Menu

Unieke samenwerking Elektrische Aandrijfsystemen en Automatisering: 7 partijen bundelen hun kennis voor opleiding tot adviseur aandrijfsystemen

Zeven organisaties ontwikkelen in een unieke samenwerking het opleidingsprogramma Adviseur Industriële Elektrische Aandrijfsystemen en Automatisering. Hiervoor is op donderdag 26 april 2018 in Woerden de aftrap gegeven. Het samenwerkingsverband bestaat uit het Kennisnetwerk Efficiënte Elektrische Aandrijfsystemen (KEEA), waarin UNETO-VNI, HPG, FEDA en RVO.nl deelnemen, OTIB en de opleiders NCOI Techniek & Veiligheid en Boertien Vergouwen Overduin.

De opleiding

Uitgangspunt in de opleiding is de auditmethode voor energie-audits speciaal gericht op aandrijfsystemen. Iedere les doorlopen de deelnemers chronologisch de stappen van het auditproces en komt een andere vakdiscipline aan de orde: elektrotechniek, werktuigbouw, industriële automatisering en digitalisering, klimaattechniek en systeemanalyse. De praktijkgerichte opleiding slaat de brug tussen de technische kennis en vaardigheden enerzijds en de human skills anderzijds. Zo worden deelnemers bijvoorbeeld intensief getraind op presentatie- en rapportagetechnieken en het creëren van draagvlak voor duurzame investeringen. De opleiding is op HBO/HBO+ niveau.
 
Aanleiding voor deze samenwerking is de ambitie dat alle bedrijven in Nederland naar een CO2-neutrale energiehuishouding overgaan. De eerste stap hierin is energie besparen door de energievraag te verminderen en energiebesparende technieken toe te passen. Dit is een efficiënte voorbereiding op de industriële verduurzaming met een overstap op duurzame energiebronnen.

Wet Milieubeheer verandert

Energie besparen is verplicht. Dat is vastgelegd in wetten. Volgend jaar verandert de Wet Milieubeheer. Er komt een informatieplicht. Bedrijven en instellingen die onder de informatieplicht vallen, melden voor 1 juli 2019 en daarna eenmaal per vier jaar aan het bevoegd gezag welke energiebesparende maatregelen ze hebben getroffen. Met de informatieplicht wil de overheid de energiebesparing door bedrijven versnellen. Zo krijgt de transitie naar een CO2-vrij Nederland een impuls.
 
Ambassadeur Energie-uitdagingen 2020 Min. EZK/RVO - Margreet van Gastel: “Ook de industrie zet steeds meer stappen om te verduurzamen. Goede adviseurs horen daarbij. Zeker op het gebied van Elektrische Aandrijfsystemen en Automatisering. De samenwerking tussen de verschillende partijen die werken aan een goed opleidingsprogramma is een grote stap voorwaarts!”

Voor meer informatie

KEEA
Maarten van Werkhoven
mvanwerkhoven@tpabv.nl
023 536 8090
 
NCOI Techniek & Veiligheid
Lennart Dessens
l.dessens@ncoi.nl
06-13062000

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.