Vakmanschap, vitaliteit en verandervermogen: de 3 v’s van mobiliteit

Gevraagde kennis en vaardigheden binnen grote organisaties veranderen in een heel rap tempo. Die veranderende vraag zal blijvend zijn. Als medewerker is het belangrijk dat u uw toegevoegde waarde zichtbaar kunt maken; wat maakt u uniek? Janine Vos, HR-directeur bij Rabobank, geeft haar visie op mobiliteit.
 
Verschillende trends hebben impact op de arbeidsmarkt. “Een van die trends heeft te maken met de behoefte aan vakspecialisten dicht bij huis. Wereldwijd zijn er genoeg mensen, maar in Nederland is er een tekort aan bepaalde vakmanschappen. Ook is een groot deel van de wereld digitaal aan elkaar verbonden. Een andere trend is projectmatig werken. Mensen komen vaker via via aan nieuw werk en beoordelen elkaar. Een leven lang leren hoort bij deze ontwikkelingen”, vertelt Janine Vos.

Vakmanschap, vitaliteit en verandervermogen

Mobiliteit is een belangrijk thema binnen de Rabobank. Janine: “Ik spreek in dat verband ook wel van de 3 v’s. Die staan voor vakmanschap, vitaliteit en verandervermogen. Als je kijkt naar de trends op onze arbeidsmarkt, dan is het belangrijk dat je werkt aan je vakmanschap en weet waar je goed in bent. Vitaliteit staat voor mij voor energie. Heb je energie en zien en voelen andere mensen dat ook
zo als ze met jou samenwerken? Verandervermogen tot slot is essentieel in deze tijd. Ben je in staat om jezelf te blijven ontwikkelen? Omarm je verandering als een kans?”

Leren als cadeau voor jezelf

Een medewerker die in beweging blijft, doet volgens Janine Vos steeds nieuwe kennis en ervaring op. “Dat maakt hem of haar breder georiënteerd en daardoor beter inzetbaar binnen en buiten de organisatie. Ik zou willen dat iedereen zichzelf regelmatig een opleiding of cursus gunt. Hoe ouder je wordt en hoe meer werkervaring je hebt, hoe interessanter het leren wordt. Je kunt het geleerde veel beter in de juiste context plaatsen. Het zou mooi zijn als iedereen verandering meer gaat zien als een kans en leren omarmt als cadeau voor jezelf.”

Lees het hele artikel in ons magazine Leven lang leren

In ons magazine Leven lang leren staan het volledige interview met Janine Vos en andere verhalen over mobiliteit. U ontdekt ook hoe andere professionals hun medewerkers enthousiasmeren voor een leven lang leren. Het magazine is gericht op HR-professionals, maar biedt zeker ook inspiratie als u geen HR-functie heeft.

Bekijk de huidige editie van het magazine Leven lang leren

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.