Menu

Veel internationale belangstelling voor IECEx 05

Omdat wereldwijd overal andere wetgevingen en dus andere erkenningsregelingen gelden, is er behoefte aan een internationale standaard: de IECEx 05. Met dit persoonscertificaat kun je nu overal ter wereld aantonen welke kennis je hebt van werken in explosiegevaarlijke zones. NCOI Techniek loopt ver voorop wat betreft de IECEx 05 normering en biedt als enige de in deze norm voorgeschreven ATEX opleidingen aan. Ook internationale bedrijven die de veiligheid van hun personeel dat in explosiegevaarlijke omgevingen werkt, willen waarborgen, komen bij NCOI Techniek uit. Inmiddels lopen er dan ook aanvragen vanuit onder andere Noorwegen, Finland, Denemarken, Engeland, Maleisië, Indonesië en Letland.

Beweging in de markt

In de markt is er momenteel een beweging gaande. Klanten eisen van hun leveranciers en contractors dat zij het beleid op het gebied van ATEX goed geregeld hebben. Op dit moment eist een aantal internationale opdrachtgevers al dat personeel van contractors aantoonbaar kunnen maken dat zij op basis van de IECEx 05 voldoende onderricht zijn en daardoor veilig werken in explosiegevaarlijke zones. De verwachting is dan ook dat de IECEx 05 norm op korte termijn wereldwijd gaat doorbreken. Op dit moment hebben al enkele landen, waaronder Nederland via de Stichting ATEX, zich officieel achter de norm geschaard.

ATEX opleidingen

NCOI Techniek biedt een breed scala aan ATEX opleidingen om de functie gerelateerde ATEX behoeften te vervullen. Klik hier voor een compleet overzicht en voor meer informatie. Heb je het PBNA-diploma behaald? Dan kun je met het diploma en een evidence file (hierin legt de werkgever je werkervaring vast), kun je bij DEKRA Certification (voorheen KEMA Quality) het IECEx 05 persoonscertificaat aanvragen.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.