Veel internationale belangstelling voor IECEx 05

Omdat wereldwijd overal andere wetgevingen en dus andere erkenningsregelingen gelden, is er behoefte aan een internationale standaard: de IECEx 05. Met dit persoonscertificaat kun je nu overal ter wereld aantonen welke kennis je hebt van werken in explosiegevaarlijke zones. NCOI Techniek loopt ver voorop wat betreft de IECEx 05 normering en biedt als enige de in deze norm voorgeschreven ATEX opleidingen aan. Ook internationale bedrijven die de veiligheid van hun personeel dat in explosiegevaarlijke omgevingen werkt, willen waarborgen, komen bij NCOI Techniek uit. Inmiddels lopen er dan ook aanvragen vanuit onder andere Noorwegen, Finland, Denemarken, Engeland, Maleisië, Indonesië en Letland.

Beweging in de markt

In de markt is er momenteel een beweging gaande. Klanten eisen van hun leveranciers en contractors dat zij het beleid op het gebied van ATEX goed geregeld hebben. Op dit moment eist een aantal internationale opdrachtgevers al dat personeel van contractors aantoonbaar kunnen maken dat zij op basis van de IECEx 05 voldoende onderricht zijn en daardoor veilig werken in explosiegevaarlijke zones. De verwachting is dan ook dat de IECEx 05 norm op korte termijn wereldwijd gaat doorbreken. Op dit moment hebben al enkele landen, waaronder Nederland via de Stichting ATEX, zich officieel achter de norm geschaard.

ATEX opleidingen

NCOI Techniek biedt een breed scala aan ATEX opleidingen om de functie gerelateerde ATEX behoeften te vervullen. Klik hier voor een compleet overzicht en voor meer informatie. Heb je het PBNA-diploma behaald? Dan kun je met het diploma en een evidence file (hierin legt de werkgever je werkervaring vast), kun je bij DEKRA Certification (voorheen KEMA Quality) het IECEx 05 persoonscertificaat aanvragen.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.