Menu

Verbinden van veiligheid; van boardroom tot platform

Tijdens het congres Industriële Veiligheid op 29 januari in DeFabrique in Utrecht geeft  Joep Athmer, Managing Director van Van Oord Offshore en Member of the Executive Board van Van Oord, zijn visie op een succesvolle veiligheidscultuur. "De verbinding die ik maak met de werkvloer is een simpele; je moet op de werkvloer zijn om die verbinding te maken en te horen en zien wat er daar precies gebeurt."

Het familiebedrijf Van Oord is een toonaangevende aannemer van bagger-, waterbouwkundige en offshore energieprojecten en is wereldwijd actief in meer dan vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.Van Oord biedt innovatieve oplossingen voor maritieme uitdagingen, waarbij veiligheid boven alles gaat.

Van Oord en veiligheid

Van Oord hanteert een hoge standaard van kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu (QHSE), wat volgens eigen zeggen van cruciaal belang is voor het succes en de continuïteit van de onderneming. QHSE is een integraal onderdeel van de manier van werken en het Van Oord Management Systeem. Door het handhaven van een hoog QHSE-niveau wil Van Oord voldoen aan de verwachtingen van haar opdrachtgevers en zich inzetten voor een veilige en gezonde werkomgeving voor haar medewerkers en de bescherming van de leefomgeving en het milieu.

De verbinding

Binnen het congresthema ‘verbinden’ van de komende editie van Industriële Veiligheid zal Joep Athmer in zijn keynote  uitgebreid ingegaan op de verregaande veiligheidscultuur binnen Van Oord. Hoe verbindt het bedrijf de boardroom met de werkvloer? Regelmatige fysieke aanwezigheid en contact lijken daarbij de sleutel tot succes. "We horen heel veel op kantoor over wat zich op de werkvloer afspeelt. Maar om echt te weten wat er gebeurt, moet je daar ook af en toe zijn om met de mensen te praten over hun werk en de verwachtingen naar ons, maar ook moeten wij ze vertellen wat wij van hen verwachten."

"Als er geen of geen goede verbinding is, dan komen de verwachtingspatronen over en weer onder druk te staan en loopt de organisatie het risico de gestelde (veiligheids)doelen niet te halen." De hamvraag is hoe je dit in een bedrijf met wereldwijde activiteiten op volle zee in de praktijk organiseert en institutionaliseert. "Als ik niet op de werkvloer zou komen, dan wordt het al snel een ver-van-mijn-bed-show."

Industriële Veiligheid 2015

Voor meer informatie over het jaarcongres Industriële Veiligheid op 29 januari, het volledige congresprogramma en aanmelden, kunt u terecht op de congreswebsite http://iv.heliview.nl.

 

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.