Wereldmarkt commerciële koelapparatuur: 8% groei tussen 2012-2016

Mondiale groei commerciële koelapparatuur

Onderzoeken wijzen uit dat de mondiale markt voor commerciële koelapparatuur zal gaan groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 8,1 procent in de periode 2012-2016. Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan deze groei van de markt is de toenemende vraag vanuit de APAC-regio (Azië-Pacific). De commerciële koelapparatuurmarkt is ook getuige van de ontwikkeling van technisch geavanceerde commerciële koelinstallaties. Anderzijds kunnen de hoge exploitatiekosten een rem betekenen voor de groei van deze markt.

Alternatieve koudemiddelen

De ontwikkeling van technisch geavanceerde commerciële koelapparatuur is een van de belangrijkste trends in de markt van koeltechniek. Alle koelsystemen gebruiken koudemiddelen om te koelen. De meerderheid van de leveranciers produceren koelsystemen die ofwel chloorfluorkoolwaterstoffen (HCFK) of fluorkoolwaterstoffen (HFK)gebruiken. Deze koudemiddelen hebben echter een negatieve invloed op de ozonlaag. Vandaar dat steeds meer verkopers zich richten op de ontwikkeling van alternatieve koudemiddelen. Zo bieden sommige leveranciers koelinstallaties die met natuurlijke koudemiddelen werken, zoals CO2 die geen negatieve gevolgen hebben voor het milieu. Deze technische vooruitgang zal in de toekomst naar verwachting de verkoop van commerciële koelapparatuur stimuleren. Daarnaast is de commerciële koelapparatuurmarkt getuige van de verhoogde productie van op afstand bewaakte commerciële koelinstallaties.

Opleidingen koeltechniek

NCOI Techniek volgt ontwikkelingen in het koeltechnisch vakgebied op de voet en integreert nieuwe methoden en technologieën in de casuïstiek van haar opleidingen. In nauwe samenwerking met onze docenten wordt de lesstof van onze Basisopleiding Koeltechniek KTA en Koeltechnische installaties ontwerpen KTC momenteel geactualiseerd.

Bron: koudeenluchtbehandeling.nl

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.