Menu

Wereldmarkt commerciële koelapparatuur: 8% groei tussen 2012-2016

Mondiale groei commerciële koelapparatuur

Onderzoeken wijzen uit dat de mondiale markt voor commerciële koelapparatuur zal gaan groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 8,1 procent in de periode 2012-2016. Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan deze groei van de markt is de toenemende vraag vanuit de APAC-regio (Azië-Pacific). De commerciële koelapparatuurmarkt is ook getuige van de ontwikkeling van technisch geavanceerde commerciële koelinstallaties. Anderzijds kunnen de hoge exploitatiekosten een rem betekenen voor de groei van deze markt.

Alternatieve koudemiddelen

De ontwikkeling van technisch geavanceerde commerciële koelapparatuur is een van de belangrijkste trends in de markt van koeltechniek. Alle koelsystemen gebruiken koudemiddelen om te koelen. De meerderheid van de leveranciers produceren koelsystemen die ofwel chloorfluorkoolwaterstoffen (HCFK) of fluorkoolwaterstoffen (HFK)gebruiken. Deze koudemiddelen hebben echter een negatieve invloed op de ozonlaag. Vandaar dat steeds meer verkopers zich richten op de ontwikkeling van alternatieve koudemiddelen. Zo bieden sommige leveranciers koelinstallaties die met natuurlijke koudemiddelen werken, zoals CO2 die geen negatieve gevolgen hebben voor het milieu. Deze technische vooruitgang zal in de toekomst naar verwachting de verkoop van commerciële koelapparatuur stimuleren. Daarnaast is de commerciële koelapparatuurmarkt getuige van de verhoogde productie van op afstand bewaakte commerciële koelinstallaties.

Opleidingen koeltechniek

NCOI Techniek volgt ontwikkelingen in het koeltechnisch vakgebied op de voet en integreert nieuwe methoden en technologieën in de casuïstiek van haar opleidingen. In nauwe samenwerking met onze docenten wordt de lesstof van onze Basisopleiding Koeltechniek KTA en Koeltechnische installaties ontwerpen KTC momenteel geactualiseerd.

Bron: koudeenluchtbehandeling.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.