Menu

Mail door

Wordt de bedrijfsarts afgeschaft?

Ziek personeel moet voortaan door een onafhankelijke arbeidsgeneeskundige - in plaats van een bedrijfsarts - worden behandeld. Voorjaar 2014 zal de SER dit adviseren aan minister Asscher van Sociale Zaken. Aldus Het Financieele Dagblad op basis van een geheime notitie.

Op 8 februari 2014 berichtte Het Financieele Dagblad (FD) over het voorstel van de Sociaal Economische Raad (SER) om bedrijfsartsen in het vervolg te richten op preventietaken. Volgens het FD werkt de arbeidsgeneeskundige idealiter bij een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum en ziet patiënten van verschillende bedrijven. Minister Lodewijk Asscher (PvdA) had de SER zelf gevraagd met plannen te komen. Dit voorjaar moet het advies klaar zijn. Vakbonden hadden al langer de wens voor een nieuw systeem om zieke werknemers te behandelen. Volgens vakcentrale FNV maken bedrijfsartsen vaak geen melding van beroepsziekten, omdat ze niet onafhankelijk genoeg zijn aangezien het bedrijf hun salaris betaalt. FNV vindt bovendien dat er te weinig arbeidsinspecteurs zijn die zich met veiligheid en gezondheid bezighouden.

Bron: nrc.nl

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.