Menu

Aan de slag met blended learning

In het nieuwe online leerplatform van NCOI is blended learning mogelijk. Programmamanager Marieke Popma vertelt waarom dit studenten verder helpt.

De cursus past zich aan jou aan

“Het nieuwe online leerplatform is een platform voor blended learning. Dit betekent dat je een mix van verschillende online leeractiviteiten kunt aanbieden, zoals quizzen om je kennis te testen, webinars, 360° assessments, een forum om met medestudenten te kunnen communiceren en ga zo maar door. In combinatie met offline leeractiviteiten zorgt dit voor een heel effectieve manier van leren. Het platform is adaptief in te richten. Dit betekent dat slimme algoritmes ervoor zorgen dat de cursus zich aanpast aan de deelnemer.

Je krijgt online ondersteuning

Laten we als voorbeeld de module  ‘Medische Basiskennis’ nemen, die we voor één van onze klanten ontwikkelden. Medewerkers die een intern maatwerktraject tot medisch secretaresse volgen, zijn verplicht deze module succesvol af te ronden. Via ons nieuwe online leerplatform wordt ondersteuning geboden voor het examen. Zo is er een database opgezet met heel veel vragen over de lesstof, gekoppeld aan leerdoelen. Via een nulmeting weten we op welke leerdoelen een deelnemer goed en minder goed scoort. Vervolgens krijgt diegene steeds vragen over het leerdoel waarop hij of zij minder goed scoort, zodat er gericht kan worden geoefend voor het examen.

Je slaagt sneller met gepersonaliseerde herhaaltrainingen

Ook kunnen deelnemers met de geïntegreerde MemoTrainer zo vaak als ze willen gepersonaliseerde herhaalvragen over de lesstof krijgen. Hoewel de focus ligt op de leerdoelen waarop nog niet goed genoeg wordt gescoord, komen alle leerdoelen hierin terug. Op die manier wordt ook getest of de al aanwezige kennis nog optimaal genoeg is voor het examen. Deze herhaaltrainingen zorgen ervoor dat deelnemers meer onthouden en sneller slagen voor hun cursus.

Je kunt op je eigen tempo aan de slag

Een deelnemer aan een cursus of opleiding is in staat om te leren wanneer het hem of haar uitkomt: in eigen tijd en op eigen tempo. Je kan van tevoren de lesstof al bekijken en doornemen. Daardoor is er meer ruimte voor verdieping in klassikale lessen. Ook kunnen we deelnemers bijvoorbeeld een instaptoets laten maken voordat de lessen beginnen. Zo kan de docent de inhoud van de lessen goed afstemmen op het kennisniveau van de deelnemers, bijvoorbeeld door meer aandacht te besteden aan een onderwerp waar overall minder goed op wordt gescoord.”

Lees het volledige artikel in het Leven lang leren-magazine

Dit is het begin van het gehele interview ‘Slimmer en effectiever leren met blended learning’ met Marieke Popma in het Leven lang leren-magazine. Het hele artikel én vele andere interessante artikelen, zoals ons privacy-dossier, lees je nu online:

Laatste Leven lang leren-editie bekijken

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.