Carrièreswitch maken met het STAP-budget

Denk jij eraan om een carrièreswitch te maken, maar ben je nog zoekende naar wat je wil doen? Met een korte opleidingsmodule kun je eerst even proeven of een andere baan iets voor jou is, zonder je gelijk te binden aan een volledige opleiding. Wist je dat je voor kortlopende programma’s, Masterclasses en modules ook het STAP-budget kunt aanvragen? Wees er snel bij, want je kunt het STAP-budget alleen dit jaar nog inzetten.

Het kiezen van een andere baan?

Je omscholen tijdens je huidige baan is niet iets wat je zomaar doet. Daarbij kan het kiezen van een andere baan of richting best wel lastig zijn. Hoe weet je of je de juiste keuze maakt en ga je investeren in een opleiding? Met dit stappenplan helpen we je graag op weg en is een carrièreswitch maken een stuk minder spannend.

 • Stap 1: Bedenk waarom je wilt veranderen van baan. Wat is je motivatie en waar ben je naar op zoek? Welke eigenschappen wil je ontwikkelen? En niet onbelangrijk: wat mis je in je huidige functie? 
 • Stap 2: Oriënteer online. Er zijn ontzettend veel sectoren waar je uit kunt kiezen. Wie weet kom je sectoren tegen waarvan je niet van het bestaan af wist. Of zijn er nieuwe ontwikkelingen die voor nieuwe baankansen zorgen. Online oriënteren op de mogelijkheden is altijd de eerste en makkelijkste stap. 
 • Stap 3: Zoek contact met een opleidingsinstituut. Vraag bijvoorbeeld een brochure aan, ga naar open dagen of zoek contact met een studieadviseur die je op weg kan helpen. Achterhaal samen waar je ambitie ligt. 
 • Stap 4: Proef van verschillende opleidingen. Voordat je je verbindt aan een opleiding van twee tot vier jaar, kun je je ook inschrijven voor korte trainingsprogramma’s of modules. Als je de opleiding hierna wilt volgen, heb je deze punten alvast binnen. Vraag STAP-budget aan voor 14 november 17.00 uur om een kortlopend programma kosteloos te volgen. 
 • Stap 5: Durf het aan! Je leeft maar één keer, dus ga voor een baan die jou gelukkig maakt.  
 

Ontdek wat bij jou past met korte modules 

Met het STAP-budget kun je verschillende modules kosteloos volgen. Dit maakt het nóg makkelijker om te achterhalen wat bij jou past. Is het bijvoorbeeld coaching of bedrijfsadministratie? Of zie je jezelf eerder als manager? Kom erachter tijdens een van onze korte modules die onderdeel zijn van een erkende opleiding.

Top 10 Kosteloze opleidingen: 

 1. HBO Module Projectmanagementvaardigheden
 2. HBO Module Sociale Psychologie
 3. HBO Module Ontwerpen en Inrichten
 4. HBO Module Organisatie en Verandering
 5. HBO Module Effectief Leidinggeven
 6. HBO Module Professionele Communicatie
 7. HBO Module Social Media
 8. HBO Module Arbeidsrecht en Arbeidsomstandigheden
 9. HBO Module Verzuimbegeleiding en Re-integratie
 10. HBO Module Webdesign
 

Bekijk het volledige kosteloze aanbod hier.

Financieel steuntje in de rug met de laatste ronde van STAP

Studeren en omscholen kost een hoop tijd en geld. Het is dus best een investering van jouw kant. Gelukkig kun je op verschillende manieren een financieel steuntje in de rug krijgen. Bijvoorbeeld met het STAP-budget. Je hebt nog één kans om het STAP-budget aan te vragen, namelijk op 15 november om 10.00 uur. Schrijf je in voor 14 november 17.00 uur om te zorgen dat jij van het STAP-budget kunt profiteren.  

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.