‘Tijdens mijn lessen zie ik regelmatig kwartjes vallen’

Hoe is het om te studeren bij NCOI Opleidingen? Tijdens de Open Dag op zaterdag 18 mei kunt u dit zelf ervaren door een van onze introductielessen te volgen. We gingen in gesprek met Caroline van Eijsden, docent op het gebied van Psychologie en Coaching, over de introductielessen en haar manier van lesgeven.

De theorie aan de praktijk koppelen

De introductielessen tijdens de Open Dag geven bezoekers een duidelijk beeld van wat ze mogen verwachten van NCOI, de opleidingen en van de docenten. “Mensen denken vaak dat ze heel veel moeten lezen en studeren en zien dat soms als struikelblok”, aldus Van Eijsden. Tijdens een introductieles komen ze er vaak achter dat de opleidingen van NCOI zo veel mogelijk op hun eigen werkpraktijk zijn gericht. “Ik maak mijn lessen daarom altijd interactief en laat mensen zien hoe ze de theorie aan de praktijk kunnen koppelen.”

De leermethode van NCOI

Omdat de opleidingen van NCOI zo praktijkgericht zijn, leert u alleen datgene wat er in de praktijk toe doet. Deze kennis kunt u meteen toepassen in uw werk, waardoor u vrijwel direct resultaat ziet. Daarnaast deelt u tijdens klassikale bijeenkomsten ervaringen met uw medestudenten en gaat u aan de slag met cases en praktijkopdrachten. Zo koppelt u voortdurend de theorie aan uw dagelijkse praktijk.

Herkenning en opluchting

Tijdens de lessen herkennen studenten vaak hun eigen werksituatie in de theorie. “En als ze dat eenmaal merken, is dat vaak een enorme opluchting”, aldus Van Eijsden. “Dan wordt het ook leuk om te gaan werken met de theorie en dit vervolgens toe te passen op je eigen situatie. Tijdens mijn lessen zie ik dat er regelmatig kwartjes vallen. Dat mensen zeggen: ‘had ik dat maar eerder geweten!’. Ze krijgen ook inzichten in hoe ze dingen aan de kaak kunnen stellen of kunnen veranderen op hun werk. Dat is heel leuk om te zien.”

Flexibele manier van studeren

De opleidingen en de lessen van NCOI zijn gericht op werkenden. Dat houdt in dat onze opleidingen goed te combineren moeten zijn met een baan. “Vaak hebben studenten ook nog een gezin en een druk bestaan. Als docent helpen wij ze bij hun ontwikkeling van hun loopbaan of carrière. Ik denk dat NCOI daar heel goed aan tegemoet komt. Je kunt modulair instappen, het is een heel flexibele manier om te studeren. Je kunt ook kiezen voor e-Connect, dus dan hoef je niet naar de lessen. Maar vooral het delen met medestudenten wordt als heel waardevol ervaren.”

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.