Wat is vastgoedmanagement

Vastgoedmanagement betekent in het kort: het overzien en beheren van vastgoed namens een eigenaar. Dit kan zowel vastgoed zijn om in te wonen als vastgoed voor commercieel gebruik, zoals winkels, bedrijven of horeca. Wil jij alles leren over de verkoop of verhuur van vastgoed? Bijvoorbeeld van woonhuizen, appartementen, bedrijfsruimten en alles ertussenin? Dan is een studie vastgoedmanagement een goed idee. We leggen je graag uit wat vastgoedmanagement precies inhoudt.

Wat houdt vastgoedmanagement in? 

Vind jij onderwerpen als onderhoud, huisvesting, gebouwbeheer en strategie binnen de vastgoedmarkt interessant? Vastgoedmanagement omvat al deze aspecten. Vastgoedmanagement is een dienst en draait om het beheer van onroerend goed. Hierbij ontzorg je vastgoedeigenaren en zorg je ervoor dat zowel jouw bedrijf als de eigenaar winst behaalt. Een goede beheerder kan een gebouw voor een hogere prijs verhuren of verkopen dan de eigenaar zelf zou kunnen doen. Je biedt meerwaarde met kennis van de markt, kennis van de wet en een groot netwerk.

Wat valt onder vastgoedmanagement?

  • Het zoeken van huurders of kopers van het vastgoed
  • De huur innen en overdragen aan de eigenaar
  • Belangen behartigen van beide partijen
  • Onderhoud van het pand
  • Trends in de markt volgen
 

Wat voor opleidingen zijn er?

Binnen de sector vastgoed zijn er ontzettend veel opleidingen met diverse specialisaties. Bekijk hier alle vastgoedopleidingen van NCOI. Je kunt kiezen voor volledige HBO Programma’s, Masterclasses en korte modules. Heb je specifieke vragen over een van deze opleidingen? Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs of bekijk de veelgestelde vragen.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.