Aantal slachtoffers stijgt nog steeds

Uit Jaarverslag 2016 van de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) blijkt dat het totaal aantal slachtoffers van arbeidsongevallen met 14% steeg ten opzichte van 2015. In 2016 kwamen 70 mensen om door arbeidsongevallen. Dat zijn er 19 meer dan het jaar daarvoor. De meeste slachtoffers vallen volgens de inspectie in de bouw, industrie, handel en afvalbeheer.

Wettelijk verplicht

Werkgevers en werknemers zijn samen verplicht om te zorgen dat er veilig gewerkt kan worden. Daaronder vallen veilig materieel, persoonlijke beschermingsmiddelen en scholing.
Een werkgever is ook verplicht om risico’s te beheersen. Elke ondernemer met personeel is al wettelijk verplicht om een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) uit te voeren. Maar hij kan ook breder kijken naar veiligheid, zoals het veiligheidsbewust zijn van medewerkers en de veiligheidscultuur binnen een organisatie. Natuurlijk moet er aandacht zijn voor de geldende wet- en regelgeving, veiligheidsprocessen en -systemen, risicobeheersing, het gedrag van mensen en de organisatiecultuur.
 
NCOI Techniek & Veiligheid levert een bijdrage aan de veiligheid in uw organisatie. Door verplichte training, door een curriculum van veiligheidstrainingen of door een maatwerktraject met aanvullende veiligheidsworkshops. We bieden trainingen aan op het gebied van BHV, EHBO, VCA, NEN, ATEX, SOG, Proces Veiligheid en Veiligheidskunde.

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.