Menu

Mail door

Aquaduct Leeuwarden duurzaam aanbesteed

Het project ‘Verdiepte ligging Drachtsterweg en aquaduct’ is duurzaam aanbesteed na een succesvolle pilot van de meetmethode BREEAM NL-Infra. Het project is onderdeel van het programma 'Leeuwarden Vrij-Baan' voor een betere bereikbaarheid van Leeuwarden.

Voor het project werkte Royal HaskoningDHV in de aanbestedingsprocedure nauw samen met de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden. Het ingenieursbureau ondersteunde de provincie bij de contractvoorbereiding en realisatie. Royal HaskoningDHV heeft samen met de technische mensen van de opdrachtgever gekeken naar mogelijkheden voor verduurzaming. Daarnaast adviseerde het bureau over de implementatie van de meetmethode BREEAM-NL Infra (Building Research Establishment Environmental Assesment Method) bij het project.

Duurzaamheid op de bouwplaats

De meetmethode wordt ontwikkeld op verzoek van de Dutch Green Building Council (DGBC) door diverse partijen in de GWW-sector. Het systeem geeft duidelijke criteria over onder andere duurzaamheid op de bouwplaats, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in de keten, sociale veiligheid, energiezuinige installaties, luchtkwaliteit, de milieu-impact van materialen en CO2-reductie.

Aanbesteding verduurzamen

In dit geval is BREEAM-NL Infra ingezet om de aanbestedingscontracten verder aan te scherpen op een aantal duurzaamheidsaspecten. Anke Lodder, projectleider energie en duurzaamheid bij Royal HaskoningDHV: "In de infrasector is de ambitie om duurzaamheid toe te passen groot, maar de sector worstelt er mee hoe dit concreet gemaakt kan worden. Bij dit project zijn we daar goed in geslaagd. Zowel het projectteam als de opdrachtgever droegen concrete ideeën aan en bleven kritische vragen stellen. Dat leidt tot draagvlak en een beter eindresultaat."

Bron: Royal Haskoning

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.