Menu

4 tips voor een succesvol site-ontwerp

Samenwerken met de opdrachtgever valt als webdesigner niet altijd mee. Met deze tips van Eric van Hall vergroot u de kans op een succesvol eindresultaat.
 
1.       Werk intensief samen met de opdrachtgever
Volgens Eric is een website gedoemd te mislukken als het project start met een schriftelijke aanbestedingsprocedure waarover geen face-to-face overleg mogelijk is. Hij stelt dat de beste resultaten worden geboekt als opdrachtgever en internetbureau samen om tafel gaan en intensief samenwerken.
 
2.       Stel een behandelplan op
De website die voor de ene organisatie werkt, werkt niet per se voor de andere. Verdiep u dus in de uitdagingen en doelstellingen van de organisatie van de opdrachtgever. Vervolgens kunt u een behandelplan opstellen op basis van meetbare doelstellingen.
 
3.       Eerst de inhoud, dan het ontwerp
De bezoekers komen voor de content naar een website. Dit moet dus de basis zijn van elke website. Zorg er dus voor dat u eerst weet wat de inhoud is van de site en wat het doel is, en bepaal pas dan hoe de site eruit komt te zien.
 
4.       Tips voor een optimale samenwerking met de opdrachtgever
Ze zijn een doorn in het oog van webdesigners: opdrachtgevers die zich met het ontwerp gaan bemoeien, vooral als die ontwerpbeslissingen ook nog eens ‘in de groep’ worden gegooid. Eric van Hall geeft de volgende tips voor een optimale samenwerking tussen webdesigner en opdrachtgever:

  • Presenteer uw ontwerp bij voorkeur persoonlijk waar de beslissers bij zijn, en vraag nooit aan de opdrachtgever: ‘Wat vindt u hiervan?’, maar voorzie hem van de juiste context om het ontwerp te beoordelen. Anders laat hij zich geheid leiden door zijn persoonlijke smaak. Ook kunt u uw opdrachtgever vanaf het begin bij het ontwerpproces betrekken en alle keuzes met hem bespreken. Dan voelt hij zich mede-eigenaar van het ontwerp en zal het eindresultaat meestal gemakkelijker geaccepteerd worden.
  • Test het ontwerp regelmatig bij de uiteindelijke doelgroep, om te voorkomen dat persoonlijke smaak een te grote rol gaat spelen.
  • Zorg dat de beslisser(s) aanwezig is/zijn bij besprekingen over het ontwerp. Zij moeten immers de uiteindelijke beslissing nemen.
  • Een open deur misschien, maar zorg dat u vanaf het begin alle benodigde materialen, zoals huisstijlvoorschriften, heeft.
  • Ontwerp met echte content en ontwerp in de browser. In Photoshop ontwerpen is te tijdrovend en (micro)animaties en transities kun je alleen in de browser goed laten zien.

Bent u webdesigner en wilt u zich verder ontwikkelen? Bekijk dan eens de opleidingen op het gebied van webdesign van NCOI Opleidingen:
 
HBO Webdesign
HBO Web en Interaction Design
HBO Internetmanagement en Webdesign
 
Bron: Emerce

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.