Menu

5 pijlers voor goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap is van ongekend belang voor een organisatie. Goede werkgevers trekken niet alleen talentvolle werknemers aan, maar zorgen er ook voor dat bestaande werknemers beter presteren. En tevreden medewerkers zijn van belang voor een goed eindresultaat. Tevens inspireren een goede missie en visie werknemers, en dit zorgt voor een sterke binding met de organisatie.

Tevreden werknemers presteren beter
Tevreden werknemers zorgen voor tevreden klanten. Als een werkgever wil dat werknemers optimaal presteren, dan kan hij hieraan bijdragen door prettige werkomstandigheden te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door het zorgen voor een aangename temperatuur en het instellen van flexibele arbeidsuren.

Werken in zelfsturende teams voor betere resultaten
Minder management leidt vaak tot betere resultaten. Goede managers maken zichzelf overbodig, doordat zij benodigde informatie actief delen met hun medewerkers. Medewerkers zijn tenslotte prima in staat om zelf, in zelfsturende teams, besluiten te nemen.

Zorgen voor een stabiele werkomgeving
Een stabiele werkomgeving geeft werknemers een bepaalde mate van zekerheid. Werknemers weten waar zij aan toe zijn. Deze duidelijke werkstructuur zorgt ervoor dat medewerkers hun werkzaamheden optimaal kunnen uitvoeren.

Persoonlijk betrokken bij de werknemers
Het tonen van persoonlijke interesse in werknemers zorgt voor een grote mate van betrokkenheid binnen een organisatie. Werknemers werken vaak harder wanneer er interesse in hen wordt getoond. Een goede band met het personeel zorgt tevens voor een prettige werksfeer en dit zorgt weer voor goede prestaties.

Zorgen voor uitdaging
Door werknemers zich te laten doorontwikkelen, blaast de werkgever vernieuwing in een organisatie. Dit kan bijvoorbeeld door werknemers om de paar jaar een andere functie te geven. Hierdoor wordt werken nooit eentonig. Verandering van functie geeft werknemers een nieuwe uitdaging. Een andere manier om meer uitdaging te creëren voor werknemers, is het aanbieden van trainingen en opleidingen, zodat werknemers zich beter kunnen ontwikkelen binnen hun vakgebied.

Bron: PW De Gids

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.