Menu

5 redenen om te blijven leren

Steeds meer organisaties houden zich bezig met het aanbieden van opleidingen en trainingen aan hun personeel. Dit draagt bij aan het succes van een organisatie, omdat medewerkers de opgedane kennis inzetten in hun dagelijkse werkzaamheden en intern kennis delen. Leren verdient dan ook een belangrijke plek in een organisatie en onderstaande vijf redenen benadrukken dit.
 
1.       Onvoorziene situaties
Technische en economische ontwikkelingen vragen veel flexibiliteit van een organisatie en haar medewerkers. Onvoorziene situaties vragen om een snelle schakeling en medewerkers kunnen hier met behulp van extra kennis snel op inspelen.
 
2.       Blijven innoveren
Naast de technische en economische ontwikkelingen verandert ook de markt. Daarnaast veranderen de wensen en behoeften van de klant. Het is daarom belangrijk om te blijven innoveren als bedrijf. Aan de hand van nieuwe kennis, inzichten en ideeën kan een organisatie nieuwe dingen proberen, daarvan leren en blijven innoveren.
 
3.       Uitdaging
Werknemers gaan steeds meer op zoek naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Als bedrijf is het belangrijk om de medewerkers deze kans te bieden. Blijf werknemers uitdagen, zodat zij meer uit zichzelf kunnen halen, gemotiveerd en betrokken blijven.
 
4.       Duurzame inzetbaarheid
Zodra werknemers de kans krijgen om te blijven leren bij een organisatie, worden zij duurzaam inzetbaar. Niet alleen de jongere generatie blijft flexibel inzetbaar, ook oudere werknemers kunnen langer bij een organisatie blijven of bepaalde werkzaamheden blijven uitvoeren.
 
5.       Flexibiliteit is belangrijk
Een organisatie kan pas flexibel zijn en snel schakelen als de medewerkers zelf ook flexibel zijn. Biedt hun daarom allerlei mogelijkheden om bewust te kunnen (bij)leren. De medewerkers profiteren hiervan, maar de organisatie zelf ook.
 
Bent u op zoek naar een opleiding of training om meer kennis op te doen of wilt u uw werknemers een opleiding of training laten volgen? Bekijk ons opleidingsaanbod of de mogelijkheden op het gebied van Maatwerk en Incompany.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.