Menu

Bedrijven kunnen niet meer zonder secretaresse

Vroeger werd er nog weleens laatdunkend gedaan over de secretaresse. Men zag in haar niet veel meer dan iemand die telefoontjes aannam, koffie zette en afspraken inplande. Inmiddels moet dat beeld echter drastisch bijgesteld worden. Het takenpakket van de secretaresse is de laatste jaren namelijk behoorlijk uitgebreid en het niveau van de werkzaamheden is gestegen. Dit blijkt uit een onderzoek van kenniscentrum ECABO onder meer dan 3.000 secretaresses.
 
Volwaardige middenmanagementfunctie
Het onderzoek wordt elke twee jaar in samenwerking met opleidingsinstituut Schoevers uitgevoerd en laat zien dat de functie van secretaresse steeds meer een volwaardige middenmanagementfunctie wordt. Ook geven, volgens ECABO-directeur Wim Streumer, organisaties bij het vervullen van deze positie de voorkeur aan mensen met een specifieke secretariële opleiding.
 
Er is in het bedrijfsleven dus veel behoefte aan goed opgeleide secretaresses. Wilt u zich (verder) ontwikkelen als secretaresse? Bij NCOI kunt u terecht voor secretariële opleidingen op zowel MBO- als HBO-niveau, waaronder MBO Secretaresse, niveau 3, >MBO Directiesecretaresse, niveau 4 en HBO Directiesecretaresse.
 
Bron: Managers Online

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.