Menu

Bedrijven kunnen niet meer zonder secretaresse

Vroeger werd er nog weleens laatdunkend gedaan over de secretaresse. Men zag in haar niet veel meer dan iemand die telefoontjes aannam, koffie zette en afspraken inplande. Inmiddels moet dat beeld echter drastisch bijgesteld worden. Het takenpakket van de secretaresse is de laatste jaren namelijk behoorlijk uitgebreid en het niveau van de werkzaamheden is gestegen. Dit blijkt uit een onderzoek van kenniscentrum ECABO onder meer dan 3.000 secretaresses.
 
Volwaardige middenmanagementfunctie
Het onderzoek wordt elke twee jaar in samenwerking met opleidingsinstituut Schoevers uitgevoerd en laat zien dat de functie van secretaresse steeds meer een volwaardige middenmanagementfunctie wordt. Ook geven, volgens ECABO-directeur Wim Streumer, organisaties bij het vervullen van deze positie de voorkeur aan mensen met een specifieke secretariële opleiding.
 
Er is in het bedrijfsleven dus veel behoefte aan goed opgeleide secretaresses. Wilt u zich (verder) ontwikkelen als secretaresse? Bij NCOI kunt u terecht voor secretariële opleidingen op zowel MBO- als HBO-niveau, waaronder MBO Secretaresse, niveau 3, MBO Directiesecretaresse, niveau 4 en HBO Directiesecretaresse.
 
Bron: Managers Online

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.