Bedrijven kunnen niet meer zonder secretaresse

Vroeger werd er nog weleens laatdunkend gedaan over de secretaresse. Men zag in haar niet veel meer dan iemand die telefoontjes aannam, koffie zette en afspraken inplande. Inmiddels moet dat beeld echter drastisch bijgesteld worden. Het takenpakket van de secretaresse is de laatste jaren namelijk behoorlijk uitgebreid en het niveau van de werkzaamheden is gestegen. Dit blijkt uit een onderzoek van kenniscentrum ECABO onder meer dan 3.000 secretaresses.
 
Volwaardige middenmanagementfunctie
Het onderzoek wordt elke twee jaar in samenwerking met opleidingsinstituut Schoevers uitgevoerd en laat zien dat de functie van secretaresse steeds meer een volwaardige middenmanagementfunctie wordt. Ook geven, volgens ECABO-directeur Wim Streumer, organisaties bij het vervullen van deze positie de voorkeur aan mensen met een specifieke secretariële opleiding.
 
Er is in het bedrijfsleven dus veel behoefte aan goed opgeleide secretaresses. Wilt u zich (verder) ontwikkelen als secretaresse? Bij NCOI kunt u terecht voor secretariële opleidingen op zowel MBO- als HBO-niveau, waaronder MBO Secretaresse, niveau 3, >MBO Directiesecretaresse, niveau 4 en HBO Directiesecretaresse.
 
Bron: Managers Online

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.