Menu

Betrouwbare software belangrijk voor werknemer

Onderzoeksrapport ‘Klaar voor de Cloud: De Cloud als strategische waarde voor kleine en middelgrote bedrijven’, dat is uitgevoerd door Kronos Incorporated, laat zien dat werknemers steeds meer waarde gaan hechten aan betrouwbare software op de werkvloer. Het onderzoek is uitgevoerd onder werknemers binnen het MKB in België en Nederland. Personeel eist flexibiliteit en IT is steeds belangrijker voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Nederlandse medewerkers hebben deze hoge verwachtingen van technologie doordat de mobiliteit steeds meer toeneemt. Uit het rapport blijkt dat software met 89 procent en betrouwbare hardware met 84 procent zelfs boven een competitief salaris en overige beloningen staat met 75 procent.
 
Stijging Cloudapplicaties
Werknemers hebben steeds meer de behoefte om dagelijkse activiteiten en processen rondom personeelsproductiviteit te integreren in een cloud. Zij zijn dan ook met 64 procent van mening dat cloudapplicaties van groot belang zijn in het ondersteunen van hun dagelijkse werkzaamheden. Gemiddeld gebruiken werknemers nu 6 verschillende cloudapplicaties per maand, 8 op de 10 personeelsleden verwacht dat dit de komende 2 jaar zal stijgen. 81 procent verkiest een cloudapplicatie al boven een fysiek systeem op locatie.
 
Stijging productiviteit
“Technologie, en daarmee ook de cloud, gaat een steeds prominentere rol spelen in het Nederlandse bedrijfsleven. Veel werknemers ervaren al de snelheid, simpelheid en veiligheid van de cloud. Het is nu van belang dat MKB’ers gaan inventariseren hoe zij cloud het best kunnen inzetten in hun organisatie om zo de productiviteit te verhogen”, aldus Rolf van Lierde, General Manager SMB Solutions bij Kronos Benelux.
 
Werken met de Cloud?
Werken zonder computer kunnen we ons niet meer voorstellen en volgens het onderzoek werken we binnenkort ook nog eens allemaal in ‘the cloud’. Wilt u zich meer verdiepen in de cloud of uw kennis verder uitbreiden? Bekijk dan de opleidingen van NCOI Opleidingen op dit gebied, bijvoorbeeld HBO Virtualisatie en Cloud Computing of Masterclass Cloud Computing.
 
Bron: Managersonline

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.