Crowdfunding groot succes

Wanneer u als ondernemer een eigen project wilt starten, maar niet voldoende startkapitaal heeft, kunt u ervoor kiezen om aan crowdfunding te doen. Hierbij wordt het project bijvoorbeeld online aangeboden en kunnen geïnteresseerden investeren in uw project. Veel particulieren kunnen een klein bedrag investeren en zo komt u tot de volledige financiering voor uw project. Deze manier verloopt dus zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers. Daarnaast biedt crowdfunding mogelijkheden voor marketing, netwerken en het opbouwen van bekendheid van het project bij een breed publiek.
 
Gemiddeld 90 duizend euro per campagne
De afgelopen jaren is door middel van crowdfunding ruim 100 miljoen euro aan bedrijfsfinanciering opgehaald in Nederland. Dit laat consultancybureau Douw & Koren weten tijdens de Crowdfunding Day die onlangs plaatsvond in de Amsterdam Arena. Ruim 600 Nederlandse ondernemingen maakten in 2014 gebruik van crowdfunding. En met succes, gezamenlijk haalden zij meer dan 51 miljoen euro op. Gemiddeld leverde elke crowdfundingcampagne 90 duizend euro op en investeerden meer dan 100 mensen in een project.
 
Extra voordelen
Recent onderzoek van de Kamer van Koophandel en Douw & Koren toont aan dat de 3.500 ondernemers die deelnamen aan het onderzoek meer willen weten over de mogelijkheden van crowdfunding. Zij vinden vooral de bijkomende mogelijkheden op het gebied van marketing erg interessant. Het vinden van nieuwe klanten, klantenbinding en testen of er behoefte is aan het project zijn slechts een paar van de extra voordelen van crowdfunding. Het inschatten van hoeveel tijd een crowdfundingscampagne kost, is een punt waarop nog wel wat te winnen valt.
 
Eigen onderneming starten?
Wilt u een eigen onderneming starten en crowdfunding inzetten om de financiering rond te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van NCOI Opleidingen op het gebied van Ondernemerschap of Financieel.
 
Bron: Emerce 

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.