Menu

De netwerkleider heeft de toekomst

Een sterke leider is belangrijk voor een onderneming. De omzet van bedrijven met sterk management groeit twee zo snel als die van bedrijven met een zwakke leiding. Dat blijkt uit een rapport van Chief Executive Board (CEB). Omdat de meeste leiders niet alle juiste vaardigheden hebben voor de snel veranderende werkomgeving, is netwerken voor hen cruciaal.

De ideale manager bestaat niet meer, daarvoor verandert alles te snel. De dynamiek op de werkvloer verschuift, er is een overweldigende informatiestroom en ondernemen wordt vandaag de dag gekenmerkt door globalisering. Slechts 37 procent van de bedrijven geeft aan dat zijn leiders over het noodzakelijke pakketje vaardigheden beschikken om de nieuwe doelstellingen te kunnen realiseren.
Het is daarom belangrijk om je binnen de onderneming te omgeven met een krachtig netwerk, zodat alle vaardigheden toch onder handbereik zijn. Dit biedt bovendien aan medewerkers maximale ontwikkelingsmogelijkheden én het zorgt voor een goede productiviteit. Volgens de onderzoekers van CEB moeten bedrijven daarom hun managers vooral opleiden tot netwerk-leiders. Een traditionele benadering van leidinggeven is niet langer voldoende om de doelen van een onderneming te realiseren, aldus CEB. De rol van organisaties daarbij: stimuleer managers om meer te zijn dan individuele motivators, focus op samenwerking en het uitbouwen van netwerken in plaats van dat de manager medewerkers uitsluitend taken oplegt.
Bron: Express.be

Gerelateerde opleidingen:
Master of Business Administration (MBA), specialisatie Leiderschap
Associate Master Effectief Leiderschap
Associate Master Management en Leiderschap
Masterclass Persoonlijk Leiderschap
Masterclass Resultaatgericht Leiderschap
HBO Inspirerend Leidinggeven
HBO Leergang Management & Leidinggeven
MHBO Effectief Leidinggeven
Basistraining Leidinggeven
Training Coachend Leidinggeven
Training Leidinggeven met Durf en Daadkracht
Training Persoonlijk en Inspirerend Leidinggeven

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Start nú met uw opleiding

Wilt u verder leren om nog beter te worden in uw werk of een volgende stap zetten in uw loopbaan? Dan is dit hét moment om uw ambities waar te maken, want in september starten weer veel van onze opleidingen en trainingen. Schrijf u nu in en start direct na de zomer met uw opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.