Efficiënte inzet medewerkers levert tonnen op

Organisaties die over een optimale roosterplanning beschikken, kunnen in drie maanden tijd tot maar liefst € 800.000,- besparen op externe inhuur. Reden hiervoor is dat medewerkers en managers zelf de regie hebben over de invulling van het dienstrooster. Dit blijkt uit cijfers van HR-softwareleverancier Raet op basis van een recente business case van een organisatie met meer dan 1000 medewerkers, die actief gebruikmaakt van externe inhuur.

Volgens Raet levert het goed plannen van mensen en middelen een directe kwaliteitsimpuls aan het primaire proces van een organisatie: de juiste medewerker is op het juiste moment en op de goede plaats ingeroosterd. Bij traditionele planningsoplossingen is de planner verantwoordelijk voor het opstellen van het rooster en het bijhouden van wijzigingen. Een tijdrovend en inefficiënt proces: 70 procent van de basisplanning verandert door ongeplande afwezigheid van medewerkers of een plotselinge stijging van de capaciteitsvraag. Met een moderne planningstool, zoals de Rooster Planning binnen Raets HRM-portal YouForce kunnen mensen efficiënt worden ingezet tegen een kostenbewust tarief. Het mooie daarvan: de medewerkers en managers doen het helemaal zelf. Bij een capaciteitsprobleem kan een manager extra diensten aanbieden die medewerkers online accepteren of ze kunnen zelf taken en diensten ruilen met collega’s.
Raet heeft recent marktonderzoek gedaan, waaruit blijkt dat een kwart van alle HR-activiteiten, zoals het ruilen van een dienst, buiten werktijd plaatsvindt. Tien procent van de aanvragen gebeurt via een mobiel apparaat, denk aan een smartphone of tablet. Met de juiste app kunnen medewerkers zelf diensten accepteren en altijd en overal hun dienstrooster inzien. Leuke bijkomstigheid voor de medewerkers: zij kunnen een betere balans realiseren tussen hun werk en privéleven en hebben meer invloed op hun functioneren, ontwikkeling en werkplezier.

Bron: Raet

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.