Menu

Efficiënte inzet medewerkers levert tonnen op

Organisaties die over een optimale roosterplanning beschikken, kunnen in drie maanden tijd tot maar liefst € 800.000,- besparen op externe inhuur. Reden hiervoor is dat medewerkers en managers zelf de regie hebben over de invulling van het dienstrooster. Dit blijkt uit cijfers van HR-softwareleverancier Raet op basis van een recente business case van een organisatie met meer dan 1000 medewerkers, die actief gebruikmaakt van externe inhuur.

Volgens Raet levert het goed plannen van mensen en middelen een directe kwaliteitsimpuls aan het primaire proces van een organisatie: de juiste medewerker is op het juiste moment en op de goede plaats ingeroosterd. Bij traditionele planningsoplossingen is de planner verantwoordelijk voor het opstellen van het rooster en het bijhouden van wijzigingen. Een tijdrovend en inefficiënt proces: 70 procent van de basisplanning verandert door ongeplande afwezigheid van medewerkers of een plotselinge stijging van de capaciteitsvraag. Met een moderne planningstool, zoals de Rooster Planning binnen Raets HRM-portal YouForce kunnen mensen efficiënt worden ingezet tegen een kostenbewust tarief. Het mooie daarvan: de medewerkers en managers doen het helemaal zelf. Bij een capaciteitsprobleem kan een manager extra diensten aanbieden die medewerkers online accepteren of ze kunnen zelf taken en diensten ruilen met collega’s.
Raet heeft recent marktonderzoek gedaan, waaruit blijkt dat een kwart van alle HR-activiteiten, zoals het ruilen van een dienst, buiten werktijd plaatsvindt. Tien procent van de aanvragen gebeurt via een mobiel apparaat, denk aan een smartphone of tablet. Met de juiste app kunnen medewerkers zelf diensten accepteren en altijd en overal hun dienstrooster inzien. Leuke bijkomstigheid voor de medewerkers: zij kunnen een betere balans realiseren tussen hun werk en privéleven en hebben meer invloed op hun functioneren, ontwikkeling en werkplezier.

Bron: Raet

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: klassikaal, Virtual Classroom en e-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.