Elke euro die ik in mijn opleiding heb geïnvesteerd, heb ik inmiddels terugverdiend

Ronald Koerhuis (MBA) volgde de opleiding Master of Business Administration, specialisatie Controlling bij NCOI en profiteerde na afronding direct van zijn opleiding.
 
Na afronding van de HBO Bachelor Financieel Management in 1993 deed Ronald een aantal jaren ervaring op als financieel manager in het bedrijfsleven en volgde hij een korte opleiding Economie, finance & control. Omdat hij het gevoel had dat hij als interimmanager op projecten tot betere resultaten zou kunnen komen, besloot hij als zelfstandige te gaan werken. Vanuit zijn eigen onderneming, Koerhuis Interim Finance, werkt hij inmiddels al tien jaar voor diverse organisaties in het bedrijfsleven, zorg en onderwijs. Hier is hij specialist in het op orde brengen van de financiële huishouding, het financieel fit maken van bedrijven en het bevorderen van gezonde bedrijfsprestaties.

Flexibel studeren
Als interimmanager werkt Ronald aan verschillende projecten waarbinnen met diverse partijen en verschillende mensen de best mogelijke resultaten geboekt moeten worden, iets wat hem bijzonder goed bevalt. Hij vertelt: ‘Als interimmanager heb je overzicht nodig, je moet begrijpen wat een bedrijf succesvol kan maken en wat de samenhang is tussen mensen en structuren om tot een resultaat te komen. Je moet snel en doeltreffend tot de kern van een probleem komen voordat je met een verandertraject start. Door de verscheidenheid aan opdrachten breng je een extra stuk ervaring mee naar de opdrachtgever. Maar toch had ik behoefte om meer handen en voeten te geven aan mijn werkzaamheden en betere oplossingen voor mijn klanten te vinden. Ik wilde graag een opleiding gaan volgen. Van tevoren was het moeilijk om te bepalen welke opleider het beste aansloot op mijn behoeften. Uiteindelijk heb ik voor NCOI gekozen vanwege de mogelijkheid om flexibel te studeren. Ik wilde niet de druk voelen om in een hectische periode ook nog verplicht te moeten studeren.’ Omdat Ronald een aantal opdrachtgevers had die midden in grote verandertrajecten zaten, begon hij eerst met een Masterclass Verandermanagement.

Van Masterclass naar volledige Master
De aanpak van NCOI beviel zo goed dat Ronald besloot voor een volledige Master te gaan. ‘Wat ik tot dan toe heel erg miste was kennis van de samenhang tussen alle disciplines die je nodig hebt om als bedrijf beter te presteren, ik wilde graag weten hoe samenwerkingsverbanden intern georganiseerd zijn zodat je als bedrijf slimmer en effectiever dan concurrenten kunt zijn en klanten beter kunt bedienen.’ Zijn keus viel op de Master of Business Administration (MBA), specialisatie Controlling omdat dit een brede bedrijfskundige Master is met een financiële insteek. ‘Uiteraard was het voor mij heel belangrijk dat de opleiding erkend is en recht geeft op een internationaal erkende Mastertitel. Helemaal als zelfstandig ondernemer is het belangrijk dat een potentiële opdrachtgever gelijk kan inschatten welk werk- en denkniveau je meebrengt. Waar ik in het verleden vooral opdrachten op tactisch niveau uitvoerde, zag ik na afronding van mijn opleiding een verschuiving van opdrachten naar tactisch-strategisch niveau.’
 
Offers brengen
Ronald heeft de opleiding in twee jaar afgerond, maar vond de combinatie werken en leren wel zwaar. ‘Vooral de eerste twee of drie modules zijn pittig, omdat je dan nog in het nieuwe ritme moet komen. In het begin was het lastig om mijn tijd efficiënt te besteden, want met een gezin en een drukke baan wil je eigenlijk zo veel mogelijk bereiken met zo min mogelijk inspanning.’ Het principe van ‘action learning’, waarbij het geleerde direct in de praktijk gebracht wordt, en de motivatie van de docenten en medestudenten hielpen Ronald erdoorheen. ‘De docenten hadden vaak praktische oplossingen voor vraagstukken uit mijn dagelijkse werkpraktijk of hielpen me op weg. Hierdoor kon ik er de volgende dag daadwerkelijk mee aan de slag. Ook met de medestudenten kon ik tot mooie oplossingen komen. Ieder kijkt er toch vanuit zijn eigen ervaring, achtergrond en kennisniveau tegenaan. Dit werkt heel verfrissend en het leerproces wordt daardoor gemaximaliseerd’, aldus Ronald.
 
Waardevolle contacten
Voor het afronden van zo’n pittige opleiding moeten dus offers gebracht worden, maar volgens Ronald is het volgen van een opleiding vooral een waardevolle investering in jezelf. ‘Ik ben zelfstandig ondernemer en elke euro die ik investeer, zal ik terug moeten verdienen. Ik heb het geluk dat er uit de opleiding goede contacten zijn gekomen waardoor ik direct nieuwe opdrachten heb kunnen verwerven. De financiële investering had ik daarmee snel terugverdiend. Netwerken was geen specifiek doel toen ik aan de opleiding begon, maar uiteindelijk heb ik nu nog steeds goed contact met een aantal studiegenoten. Met enige regelmaat drinken we een bak koffie of gaan we een hapje eten. Dat is voor mij ook heel waardevol.’

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.