Geef je carrière een boost tijdens de zomer

De zomer is een periode waarin veel mensen denken dat er op carrièregebied niet zo veel gebeurt. Vanwege vakanties plannen bedrijven meestal geen sollicitatiegesprekken in en gaan ze pas na de zomer weer beginnen met werven. De zomer lijkt misschien een gedwongen rustperiode, maar niets is minder waar. Je kunt deze tijd gebruiken om via verschillende wegen je kans op een baan te vergroten, zodat je in september klaar bent om de arbeidsmarkt te betreden. Onderstaande tips zijn erg handig wanneer je de zomer wilt gebruiken om je carrière nieuw leven in te blazen.
 
Sollicitatiebrieven en cv
Dit is het moment om je cv en de sollicitatiebrieven te updaten en er een persoonlijke draai aan te geven. Geef geen droge opsommingen van banen en opleidingen, maar zorg voor een duidelijke omschrijving van het takenpakket en de behaalde resultaten. Door ambities te benoemen en te verwoorden welke toegevoegde waarde je hebt voor de organisatie, kun je de persoon achter het cv laten zien. Zorg voor een modernere uitstraling van de documenten aan de hand van een nieuwe lay-out, lettertype en kleurgebruik. Ga een stap verder en maak gebruik van (zoek)woorden waarop je gevonden wilt worden en laat je documenten lezen door anderen voor extra feedback.
 
Cursussen
Wil je jouw kennis verbreden of juist verdiepen? Wellicht biedt een (zomer)cursus een goede uitkomst. Naast het feit dat een relevante cursus goed staat op het cv, is een cursus een ideale gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en zo je netwerk uit te breiden.
 
Social media
Neem de tijd om op verschillende social media een account aan te maken, of om de accounts die je al hebt bij te werken. Zorg voor een duidelijke profielfoto en persoonlijke omschrijving, update de werkervaringen en opleidingen, vraag om aanbevelingen en ga op zoek naar interessante organisaties die je zou kunnen volgen. Je kunt jezelf zichtbaar maken en je bent beter vindbaar voor anderen.
 
Loopbaancoach
Is het nodig om een nieuwe koers uit te stippelen? Een (loopbaan)coach kan hierbij helpen. Bijvoorbeeld om te werken aan je presentatie op de arbeidsmarkt of juist voor meer begeleiding op het persoonlijke vlak. Het is belangrijk om hiervoor de rust en de tijd te nemen en daarom is de zomer een uitgelezen moment.
 
Heeft het lezen van dit artikel je enthousiast gemaakt om aan je personal branding te werken? NCOI biedt verschillende trainingen en opleidingen aan op dit gebied, bijvoorbeeld Persoonlijke Kracht en Uitstraling of de Masterclass Social Media.
 
Bron: Managersonline

Deel dit artikel
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.