Menu

Geef uw carrière een boost tijdens de zomer

De zomer is een periode waarin veel mensen denken dat er op carrièregebied niet zo veel gebeurt. Vanwege vakanties plannen bedrijven meestal geen sollicitatiegesprekken in en gaan ze pas na de zomer weer beginnen met werven. De zomer lijkt misschien een gedwongen rustperiode, maar niets is minder waar. U kunt deze tijd gebruiken om via verschillende wegen uw kans op een baan te vergroten, zodat u in september klaar bent om de arbeidsmarkt te betreden. Onderstaande tips zijn erg handig wanneer u de zomer wilt gebruiken om uw carrière nieuw leven in te blazen.
 
Sollicitatiebrieven en cv
Dit is het moment om uw cv en de sollicitatiebrieven te updaten en er een persoonlijke draai aan te geven. Geef geen droge opsommingen van banen en opleidingen, maar zorg voor een duidelijke omschrijving van het takenpakket en de behaalde resultaten. Door ambities te benoemen en te verwoorden welke toegevoegde waarde u heeft voor de organisatie, kunt u de persoon achter het cv laten zien. Zorg voor een modernere uitstraling van de documenten aan de hand van een nieuwe lay-out, lettertype en kleurgebruik. Ga een stap verder en maak gebruik van (zoek)woorden waarop u gevonden wilt worden en laat uw documenten lezen door anderen voor extra feedback.
 
Cursussen
Wilt u uw kennis verbreden of juist verdiepen? Wellicht biedt een (zomer)cursus een goede uitkomst. Naast het feit dat een relevante cursus goed staat op het cv, is een cursus een ideale gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen en zo uw netwerk uit te breiden.
 
Social media
Neem de tijd om op verschillende social media een account aan te maken, of om de accounts die u al heeft bij te werken. Zorg voor een duidelijke profielfoto en persoonlijke omschrijving, update de werkervaringen en opleidingen, vraag om aanbevelingen en ga op zoek naar interessante organisaties die u zou kunnen volgen. U kunt uzelf zichtbaar maken en u bent beter vindbaar voor anderen.
 
Loopbaancoach
Is het nodig om een nieuwe koers uit te stippelen? Een (loopbaan)coach kan hierbij helpen. Bijvoorbeeld om te werken aan uw presentatie op de arbeidsmarkt of juist voor meer begeleiding op het persoonlijke vlak. Het is belangrijk om hiervoor de rust en de tijd te nemen en daarom is de zomer een uitgelezen moment.
 
Heeft het lezen van dit artikel u enthousiast gemaakt om aan uw personal branding te werken? NCOI biedt verschillende trainingen en opleidingen aan op dit gebied, bijvoorbeeld HBO Persoonlijke Effectiviteit en Communicatie, Persoonlijke Kracht en Uitstraling of de Masterclass Social Media.
 
Bron: Managersonline

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.