Grens tussen werk en privé vervaagt

Sinds de komst van smartphones en tablets is er een grote verandering zichtbaar in het e-mailgebruik van medewerkers. Er is met name sprake van een toename in het zakelijk e-mailgebruik. Dit blijkt uit onderzoek dat onlangs is uitgevoerd onder 500 Britse medewerkers, werkzaam bij bedrijven met minder dan 500 medewerkers.
 
Zakelijke e-mail lezen in vrije tijd
Mensen lezen steeds vaker hun zakelijke e-mail in hun vrije tijd. Ongeveer 18 procent van de respondenten geeft aan dat hun smartphone of tablet het primaire middel is voor het ontvangen en versturen van zakelijke e-mails. Ruim 60 procent geeft aan dat zij hun zakelijke e-mail lezen terwijl ze met vakantie zijn. Hiervan gebruikt meer dan de helft zijn eigen smartphone en de rest leest zijn zakelijke e-mail door gebruik te maken van openbare WiFi hotspots. Hierdoor wordt wel de kans op blootstelling aan potentiële beveiligingsrisico’s voor bedrijven groter. De medewerkers gebruiken hun e-mail tevens als een archief om data op te slaan en ook hierdoor kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Deze data kunnen bijvoorbeeld in verkeerde handen terechtkomen.
 
Het begint er dus steeds meer op te lijken dat de grens tussen werk en privé vervaagt. Uit het onderzoek kwam opmerkelijk naar voren dat 6,4 procent van de respondenten zijn e-mail checkt tijdens een bruiloft, 4,1 procent tijdens schoolevenementen van zijn kind, 2,6 procent toe geeft zijn zakelijke e-mail zelfs te lezen tijdens een begrafenis en 1,5 procent heeft dit weleens gedaan terwijl zijn partner aan het bevallen was.
 
Wilt u uw tijd beter indelen of meer structuur aanbrengen in uw e-mailverkeer? Bekijk dan eens de trainingen Omgaan met Werkdruk en Stresshantering, Timemanagement of Timemanagement met Outlook van NCOI.
 
Bron: Managersonline

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant